«Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»: Έγραψε το βιβλίο και τον σκότωσε

Ένοχη η συγγραφέας του βιβλίου

Η συγγραφέας του βιβλίου

Ένοχη κρίθηκε χθες η Αμερικανίδα συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» για τον φόνο του άνδρα της το 2018. 

Μετά από οχτώ ώρες διαβουλεύσεων οι ένορκοι του δικαστηρίου στο Όρεγκον έκριναν ένοχη τη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι για τη δολοφονία του Ντάνιελ Μπρόφι. 

Η συγγραφέας, η οποία έχει γράψει αρκετά αισθηματικά μυθιστορήματα, δήλωνε αθώα, υποστηρίζοντας ότι τα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος, που την έδειχναν κοντά στον τόπο του εγκλήματος, δεν αποδεικνύουν τίποτα και ότι απλά βρισκόταν εκεί για να βρει έμπνευση για τα βιβλία της. 

Η συγγραφέας του βιβλίου Πώς να δολφονήσετε τον σύζυγό σας

Η συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» δηλώνει αθώα για τον φόνο του άνδρα της

Όσο για ένα πιστόλι που είχε αγοράσει και δεν έχει βρεθεί, το οποίο εικάζεται ότι είναι το όπλο του φόνου, ισχυρίστηκε πως το αγόρασε για να είναι πιο ρεαλιστική η διαδικασία συγγραφής του βιβλίου. 

Απέρριψε επίσης την κατηγορία πως δολοφόνησε τον σύζυγό της για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.

Οι συνήγοροι της 71χρονης θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση. Ωστόσο οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον Ιούνιο του 2018, όταν και φέρεται να σκότωσε τον σύζυγό της με δύο σφαίρες στην καρδιά, στη σχολή μαγειρικής, όπου δίδασκε. 

Το θύμα εντόπισαν νεκρό, να κείτεται στο δάπεδο αίθουσας διδασκαλίας οι μαθητές του, ενώ η 71χρονη συνελήφθη τον Σεπτέμβριο τη ίδιας χρονιάς. 

«Δεν επρόκειτο απλά για θέμα χρημάτων. Το ζήτημα ήταν ο τρόπος ζωής που επιθυμούσε κι ο Νταν δεν μπορούσε να της προσφέρει», είπε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Πάντως, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι υποστήριξε πως τα οικονομικά της προβλήματα ήταν αρχαία ιστορία. 

«Οικονομικά, θα ήμουν πολύ καλύτερα αν ο Νταν ήταν ζωντανός, παρά νεκρός», είπε στην απολογία της και πρόσθεσε:

«Πού είναι το κίνητρο, σας ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε “πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση”».

Η ποινή που θα της επιβληθεί δεν είναι ακόμη γνωστή.

Όσον αφορά στο βιβλίο της με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της δίκης. 

Το δοκίμιο ανέφερε πως τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας». «Αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία τον έχει μέσα του, αν πιεστεί αρκετά», κατέληγε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top