Υπόθεση Ζέμπερη: «Είμαστε όλοι μέσα στον τάφο της Δώρας»- Αναβλήθηκε η δίκη

Άνοια επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος που απουσίαζε από το δικαστήριο

Ρεπορτάζ για την υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Για τις 6 Ιουνίου 2022 ανέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τη δίκη που είχε προσδιοριστεί για σήμερα, για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β' Νεκροταφείο. ​​​​​​

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο 61χρονος κατηγορούμενος που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δύο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι ότι πάσχει από άνοια, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Δημήτρης Δαμιανός.

Δώρα Ζέμπερη: «Είχε εντοπίσει απάτες για ξέπλυμα εκατομμυρίων»

Δώρα Ζέμπερη

Η δίκη αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή, επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους που αφορούν την απόδοση φακέλου σχετικού με την αστική πλευρά της υπόθεσης από τον ΔΣΑ.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα είπε:

Μέσα στον τάφο της Δώρας είναι όλη η οικογένεια, είμαστε όλοι εκεί. Τις 14 μαχαιριές που έριξαν στη Δώρα τις έχουν και τα άλλα μου παιδιά. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η συνήγορος της μητέρας και των αδελφών της 32χρονης δήλωσε ότι εντός του φακέλου που έχει κρατηθεί στον ΔΣΑ περιέχονται και σημαντικά στοιχεία για την ποινική δίκη και ότι εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Δικηγόρων για την απόδοση του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 61χρονος, χρήστης ναρκωτικών, είχε πλήξει με 14 μαχαιριές την εφοριακό που φέρεται να αντιστάθηκε στην αρπαγή της τσάντας της μέσα στο νεκροταφείο, όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της.

Ο δράστης μετά το έγκλημα είχε πετάξει την τσάντα που της άρπαξε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής, έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι με σκοπό την εξόντωσή της, εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top