ΑΠΘ: Αντιδράσεις για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στην Αθήνα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδας ατόμων και αστυνομικών κατα τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

«Πεδίο μάχης» η Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά σε συναυλία στο ΑΠΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στην Αθήνα

Στην Αθήνα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το απόγευμα φοιτητές ενάντια στην λειτουργία του θεσμού της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δακρυγόνα στο ΑΠΘ

Τα δακρυγόνα χθες στο ΑΠΘ, έφτασαν μέχρι τη συναυλία με τον κόσμο να αποχωρεί δυσαρεστημένος. «Δε ρίξαμε χημικά στο χώρο της συναυλίας» απαντά η Αστυνομία.

Νεαροί πετούσαν πέτρες και ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Αστυνομία για ΑΠΘ: «Δεχθήκαμε επίθεση. Δε ρίξαμε χημικά στη συναυλία»

ΕΛ.ΑΣ : «Η απώθηση έγινε σε απόσταση από τη συναυλία»

Τα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν κατα τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας του Θανάση  Παπακωνσταντίνου στον υπαίθριο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μια ομάδα ατόμων αποσπάστηκε απο το πλήθος και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν τη βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια μπήκαν ξανά στο πλήθος που παρακολουθούσε την συναυλία, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

«Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η συναυλία διεκόπη και ο κόσμος αποχώρησε.

Τα  επεισόδια όμως μεταφέρθηκαν στην οδό Εγνατία με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν διαρκώς πέτρες, μάρμαρα ακόμη και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μια σύλληψη ενός 27χρονου ο οποίος δεν ήταν φοιτητής. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης σχετικά με τα τη χρήση χημικών από την Αστυνομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top