«Πεδίο μάχης» η Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά σε συναυλία στο ΑΠΘ

Χάος και πανικός στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη, μετά από εκτεταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη. Όλα ξεκίνησαν από συναυλία που διοργάνωσε το ΑΠΘ, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν χημικά, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Χημικά στο ΑΠΘ: Φοιτητές πέταξαν μπουκάλια και αβγά σε αστυνομικούς

Επεισοδιακή ήταν η βραδιά για 4.000 άτομα, φοιτητές αλλά και απλούς πολίτες με παιδιά, που συγκεντρώθηκαν στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων καλλιτεχνών που διοργάνωσε το ΑΠΘ.

Ενώ η συναυλία ήταν σε εξέλιξη και ο κόσμος διασκέδαζε και τραγουδούσε, ξαφνικά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα χημικά και τις κρότου λάμψης που έριξαν δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά από συμπλοκή τους με ομάδα νεαρών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Η στιγμή που ξεκινούν τα επεισόδια σε συναυλία του ΑΠΘ / thesstoday

Μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε το χάος: ο κόσμος δεν μπορούσε να ανασάνει. Κάποιοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν και άλλοι προσπαθούσαν με τις μπλούζες τους να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

συναυλία Παπακωνσταντίνου

συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου 2

«Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο thesstoday.

Τελικά η συναυλία διακόπηκε, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Θεσσαλονίκη: Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο κέντρο της πόλης

Σύντομα τα επεισόδια και οι «μάχη» μεταξύ νεαρών και αστυνομικών μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης, που μετατράπηκε σε πεδίο.

Στην Καμάρα μια ομάδα ατόμων δημιούργησε οδοφράγματα βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους. 

Η αστυνομία απάντησε με τη χρήση της αύρας και χημικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top