Γονείς ξενυχτούν έξω από παιδικό σταθμό για να προλάβουν μία θέση - Βίντεο

Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα voucher των παιδικών σταθμών

Σε απίστευτες περιπέτειες μπαίνουν κάθε χρόνο οι γονείς, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να εξασφαλίσουν μία πολυπόθητη θέση για τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς.

Για παράδειγμα στη Μυτιλήνη πολλοί γονείς στήθηκαν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για ώρες με σκοπό να προλάβουν να κάνουν την εγγραφή προτού εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και τις 20 ή τις 24 ώρες!

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher

Τα αποτελέσματα του προγράμματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Εναρμόνισης που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και πολλοί γονείς με το voucher στο χέρι είναι προς αναζήτηση ενός παιδικού σταθμού με διαθέσιμες θέσεις.

Το πρόγραμμα αφορά τη φιλοξενία νηπίων και παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Στη Λέσβο φέτος ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού συνολικά κατατέθηκαν στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου 1.870 αιτήσεις.

Η κάμερα της ιστοσελίδας stonisi.gr επισκέφθηκε τον πρώτο παιδικό σταθμό της Μυτιλήνης και κατέγραψε μαμάδες, μπαμπάδες ακόμA και παππούδες παιδιών που είχαν στηθεί με την καρέκλα ή την πολυθρόνα τους έξω από το κτίριο  για να πάρουν σειρά εγγραφής.

Το παράπονο των γονέων ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους υπεύθυνους των δομών φιλοξενίας παιδιών, να υπάρχει ένας υπάλληλος στις δομές και να καταγράφει τα ονόματα των δικαιούχων που φτάνουν εκεί με προτεραιότητα και να γίνουν οι εγγραφές την επόμενη μέρα, ώστε ο κόσμος να μην ταλαιπωρείται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top