Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Σαντορίνη και Μύκονο

Πλημμύρες και ζημιές σε Εορδαία και Καλαμπάκα

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 24/8/22

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίαςπου πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας, παρουσιάστηκαν σε Σαντορίνη, Μύκονο, Εορδαία και Καλαμπάκα.

Στη Σαντορίνη σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

«Από το πρωί σήμερα, επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα στην Σαντορίνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στην ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Σαντορίνη: Έστριψε για να φωτογραφίσει την Καλντέρα και σκότωσε 34χρονο

Στο νησί, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, γίνονται και διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται».

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στη Μύκονο

Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη Μύκονο. Το λιμάνι του νησιού μετατράπησε σε λίμνη, ενώ την εμφάνισή του έκανε και ένας υδροστρόβιλος!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Εορδαίας λόγω της κακοκαιρίας

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακέτας, προκειμένου να διατεθεί εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό χωρίς καθυστέρηση για τη βοήθεια στους πληγέντες και ταυτόχρονα να δοθούν αποζημιώσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες που πλημμύρησαν οι κατοικίες και τα καταστήματα τους.

Η περιοχή έζησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, όπου μέσα σε 50 λεπτά έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα και υπόγεια, ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών.

Η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας θα ισχύει για έξι μήνες, έως τις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμπάκα

Στο νερό βυθίστηκε η Καλαμπάκα, με ισόγεια καταστήματα, υπόγεια σπίτια και δρόμους να πλημμυρίζουν.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η οδός Τρικάλων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ποτάμι. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και γύρω από την πόλη. 

Καλαμπακα πλημμυρες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top