Πάπιγκο: «Ξεκόλλησαν οι βράχοι»- Μαρτυρίες για την πτώση του αναρριχητή

Αναρριχητής έπεσε σε βάθος 10 μέτρων στο μικρό Πάπιγκο

Τέλος καλό, όλα καλά για τον αναρριχητή, που έπεσε σε βάθος 10 μέτρων, στο μικρό Πάπιγκο.

Ζαγόρι: Στο νοσοκομείο αναρριχητής που γλίστρησε στην Αστράκα

Οι οδηγοί βουνού που συμμετείχαν στη διάσωσή του, περιγράφουν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να τον παραλάβει το ελικόπτερο.

Ήταν μια επιχείρηση διάσωσης που κράτησε πολλές ώρες. Ο 35χρονος αναρριχητής βρισκόταν χτυπημένος σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ ξεκίνησαν αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για την πτώση του αναρριχητή. Ταυτόχρονα, οδηγοί βουνού που ξέρουν καλά τις διαδρομές κινήθηκαν προς το σημείο που βρισκόταν ο τραυματίας. 

«Ξεκόλλησαν δύο βράχοι που έπιανε με το ένα χέρι, ξεκόλλησε και ο δεύτερος, είχε βάλει ασφάλειες αλλά η πτώση ήταν μεγάλη, χτύπησε αρκετά άτσαλα» λέει ο Χρήστος Μπελογιάννης, μέλος σωματείου Οδηγών Βουνού.

Η φίλη του αναρριχητή, που είναι γιατρός, αλλά και οι οδηγοί βουνού ειδοποίησαν μέσω του 112 για το ατύχημα δίνοντας το στίγμα τους. Μάλιστα ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς η πρόσβαση στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη.  

Το ελικόπτερο που ξεκίνησε από τη Λήμνο έφθασε στο σημείο και οι διασώστες με σχοινιά έδεσαν το φορείο με τον τραυματία. Ο αναρριχητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Δείτε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top