141 φωτιές το τελευταίο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα

Αναζωπύρωση της φωτιάς σε δύο μέτωπα στη Λέσβο

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με 141 πυρκαγιές να έχουν ξεσπάσει μόλις το τελευταίο τριήμερο. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς στη Λέσβο όπου η ενίσχυση των ανέμων προκαλεί σοβαρές αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star στη Λέσβο οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και έτσι υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις στη Βρίσα και τον Σταυρό. Χτες η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη,

Το Star επικοινώνησε με τον δήμαρχο της δυτικής Λέσβου τον κύριο Ευστράτιο Κυτέλη ο οποίος ανέφερε η φωτιά έχει κάνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα, 5 κατοικίες και 2 επιχειρήσεις.

Λέσβος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Νέο μεγάλο μέτωπο στην πυρκαγιά

Επιπλέον το πρωί ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές στη Σιθωνία και την Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η φωτιά δεν απειλεί οικιστικό κομμάτι ενώ επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι φωτιές ενδεχομένως να ξέσπασαν από κεραυνούς.

Φωτιά στη Δαδιά: Δύσκολη η κατάσταση στο νοτιοδυτικό μέτωπο

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση σημειώθηκε και στον Σκαραμαγκά όπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες.

Φωτιά τώρα σε Σκαραμαγκά και Ωρωπό

Τέλος λίγο μετρά τις 2 το μεσημέρι υπήρξε καταγγελία στην πυροσβεστική για άτομο που έκοβε σίδερα στον Ωρωπό ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι πάνω από 4 μποφόρ.

Άμεσα έφτασε κλιμάκιο στο σημείο, εντόπισε το άτομα και επιβλήθηκε πρόστιμο 700 ευρώ.

Ζημιές υπέστησαν 162 κτίρια 

Συμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών για τη φωτιά στην Πεντέλη από τα 204 σπίτια που ελέγχθηκαν 126 έχουν υποστεί ζημιές ενώ προβλήματα έχουν και 6 επαγγελματικοί χώροι, 29 αποθήκες και 1 ναός. Συνολικά 162 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Σήμερα συνεχίστηκαν και σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) και Ραφήνας – Πικερμίου, λόγω της πυρκαγιάς της 19ης Ιουλίου που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων. 

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές στην Πεντέλη και τα Μέγαρα

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτήρια:

Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Φωτιά Πεντέλη: «Δύο πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυρόχρονα»

Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Τέλος ελέγχθηκαν 5Ιεροί Ναοί - Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1  προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

Φωτιά σε Ηλεία: Δραματικές ώρες - Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκαν χωριά

Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top