Φωτιά σε Ηλεία: Δραματικές ώρες - Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκαν χωριά

Εκκενώθηκε και η κατασκήνωση στη Φρίξα

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (Ρεπορτάζ Παναγιώτης Μπούσιος)

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στην Ηλεία καθώς ξέσπασε σήμερα πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια του Δήμου Κρεστένων. Καίγονται σπίτια στη Σκιλλουντία και η φωτιά κινείται προς τα χωριά Γρύλλος, Βρίνα και Σμέρνα. Έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία και Φρίξα όπου εκκενώθηκε και η κατασκήνωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκιλλουντία».  Νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την αποφυγή των περιοχών όπου μαίνεται η φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Γκελντή που βρέθηκε στα Κρέστενα Ηλείας η Πυροσβεστική υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ. απεγκλώβισαν μία ηλικιωμένη και ένα μικρό παιδάκι από ένα σπίτι. Υπάρχουν πολλές εστίες γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι επιχειρούν με ό,τι μέσα διαθέτουν.

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα τα οποία κάνουν συνεχώς ρίψεις. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ τα Κέντρα Υγείας Κρεστενων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Μόνο ένας πολίτης έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων μέχρι τώρα.

Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε στις 18:50 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Για την πυρκαγιά στην Ηλεία: 

Σε εξέλιξη βρίσκεται  μια πολύ δύσκολη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:36 στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 43 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικοπτερα.

Λόγω του ότι η πυρκαγιά αυτή βρίσκεται πλησίον κατοικημένων περιοχών ενεργοποιήθηκε στις 17:10 μήνυμα του 112 για αποφυγή των εξής περιοχών: Κρέστενα-Φρύξα-Μακρίσια-Σκιλλουντία Ηλείας.

Εχουν ήδη γίνει εισηγήσεις για προληπτικές απομακρύνσεις Κρέστενα Φρύξα Σκιλλουντία Γρύλο και Βρίνα.

Φωτιές σε όλη την Ελλάδα

Η φωτιά στην Ηλεία δεν είναι το μόνο ενεργό πύρινο μέτωπο στη χώρα καθώς συνεχίζουν να μαίνονται οι φωτιές σε Λέσβο και Δαδιά Έβρου.

Επιπλέον νωρίτερα, ξέσπασε πυρκαγιά και στην Αττική όπως και στην Κορινθία οι οποίες έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στην πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια επιχειρούν 41 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top