Φωτιά Ηλεία: Κάτοικοι υπέδειξαν τον ύποπτο για εμπρησμό στα Άγναντα

Αναζητείται ακόμα ένα άτομο – Οι εμπρηστές παρακολουθούσαν την κατάσβεση

Καταστροφική φωτιά στην Ηλεία - Βίντεο Από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στην προσαγωγή ενός ατόμου ύποπτου για εμπρησμό στα Άγναντα Ηλείας όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Πέμπτης προχώρησε η αστυνομία. 

Η διαδικασία της προανάκρισης διήρκεσε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πράγματι το άτομο αυτό σχετίζεται με την καταστροφική πυρκαγιά και φέρει την ευθύνη της πρόκλησής της, σύμφωνα με το patrisnews.gr. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ακόμα ένα άτομο ως ύποπτο για έμπρησμο. Η προσαγωγή σημειώθηκε κατόπιν υπόδειξης δύο κατοίκων της περιοχής. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που εμπρηστής βάζει φωτιά κοντά στην Πεντέλη

Η μεγάλη φωτιά επέφερε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή των Αγνάντων / Eurokinissi

Σημειώνεται ότι η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά και να στενεύει τον κλοιό γύρω από τον ύποπτο όταν δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν και φωτογράφισαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως υπαίτιους για τη φωτιά.

Εναέρια μέσα επιστρατεύτηκαν για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ηλεία / Eurokinissi

Η ΠΥ ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία Αμαλιάδας και το ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο μετέβη από την Αθήνα στη φλεγόμενη περιοχή, ξεκίνησε τη διαδικασία συλλογής του προανακριτικού υλικού. 

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία: Εντολή από το 112 για εκκένωση οικισμού

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο άτομα που φωτογραφήθηκαν ως ύποπτοι για εμπρησμό παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Κινούνταν σε απόσταση αναπνοής από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή. 

Χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι Κόκλας στο Τραγανό / Eurokinissi

Επιπροσθέτως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτομα που είναι ύποπτα για την πρόκληση της πυρκαγιάς έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η προανάκριση διήρκεσε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, οπότε και σημειώθηκε η προσαγωγή τους ενός εκ των δύο υπόπτων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top