Πάτρα: Πώς η Ρούλα περιέγραψε στην ψυχολόγο τη δολοφονία της γιαγιάς της

«Kατανοεί τη δολοφονία σαν μια πράξη αγάπης»

Μέσα στην έκθεση της παιδοψυχολόγου για την υπόθεση της Τζωρτζίνας γίνεται αναφορά και για το έγκλημα που διέπραξε ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος έπνιξε τη γιαγιά της με τα χέρια του, καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια μετά εξαιτίας καλής διαγωγής. Η δολοφονία αυτή ήταν πράξη αγάπης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το πόρισμα της ψυχολόγου.    

Πάτρα: «Καταπέλτης» η ψυχολόγος που εξέτασε την Πισπιρίγκου μέσα στη φυλακή

Η δολοφονία της Σωτηρίας Πεφάνη από τον παππού της Ρούλας Πισπιρίγκου το 1964 έρχεται ξανά στο «φως», μέσα από την έκθεση της παιδοψυχολόγου για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. 

Πάτρα: «Έντονη η απουσία του πατέρα»- Τι είπε η ψυχολόγος για τον Δασκαλάκη

Πάτρα: παππούς και γιαγιά Ρούλας Πισπιρίγκου

Η 33χρονη κατηγορούμενη περιέγραψε στην ψυχολόγο τo φονικό που διέπραξε ο παππούς της, μετά από καυγά με την εν διαστάσει σύζυγό του ως εξής: 

Πήγαν μια μέρα στην πλαζ στο Ρίο να μιλήσουν. Άρχισε να την παρακαλάει να μη φύγει... Της έλεγε πως έχει αλλάξει, κρατώντας τον λαιμό της... Από την ένταση που είχε, την έπνιγε και δεν το καταλάβαινε... Της έλεγε "Σε παρακαλώ, Ρούλα,Ρούλα,Ρούλα"...  

Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο που εξέτασε την Πισπιρίγκου, η κατηγορούμενη κατανοεί τη δολοφονία σαν μια πράξη αγάπης, ενώ εκφράζει και την πεποίθηση ότι μέσα από παραβατικές πράξεις μπορεί να αποκτήσει διασημότητα και καταξίωση. Βλέπει, δηλαδή, τον δράστη παππού της ως ήρωα:

«Όταν γεννήθηκα εγώ, ο παππούς μου δεν ήταν στη φυλακή. Ήταν ξαναπαντρεμένος και εγώ γνώρισα μια άλλη γυναίκα. Μάλιστα, είχε βραβευτεί (ο παππους) από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως ο πιο καλός κρατούμενος και έτσι βγήκε. Και το είχαν και οι τοπικές εφημερίδες τότε», φέρεται να ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο για τον παππού της.

Πάτρα: ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγκου σκότωσε τη γιαγιά της

Πάτρα: «Υπάρχουν κοινά στην υπόθεση Πισπιρίγκου και το έγκλημα του παππού της»

Όπως ανέφερε στο Star ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, υπάρχουν περιστατικά που θυμίζουν πολύ την υπόθεση της Πισπιρίγκου με τον παππού της:

«Βλέπουμε και την κληρομικότητα και ένα φαινόμενο μιμιτισμού, μιας κανονικοποίησης συμπεριφορών, που έχουν επαναλάβει ενδεχομένως άνθρωποι της οικογένειάς μας, στο όνομα του έρωτα και της αγάπης. Ίσως, όμως, και με άλλες αφορμές. Και βλέπουμε ότι κανονικοποιείται αυτή η συμπεριφορορά, αυτές οι επιλογές, σαν να λέμε ότι ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα". Εργαλειοποιούνται άλλοι άνθρωποι, ακόμη και τα παιδιά, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός μη συντήρηση της σχέσης ή ο τρόπος με τον οποίο στρεβλά κάποιος αντιλαμβάνεται τον έρωτα ένας άνθρωπος με τέτοια προσωπικότητα».

Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς ο παππούς της Ρούλας είχε δολοφονήσει τη γιαγιά της

Ο Παναγιώτης Πισπιρίγκος έπνιξε τη Σωτηρία Πεφάνη πριν 67 χρόνια.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει με εκατέρωθεν μηνύσεις για μοιχεία και συκοφαντική δυσφήμηση, έχοντας ένα νεογέννητο, τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε έναν καυγά, στην προσπάθεια επανασύνδεσης, έγινε το κακό, όμως η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως έχει συγχωρέσει τον παππού της:

«Μου είπαν ότι το είχε μετανιώσει. Δεν ήταν κάτι, δεν ήταν εγκληματίας και όντως τώρα είναι ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, κύριος… Δούλεψε, έχει τη σύνταξή του, ήταν δίιπλα μας σαν παππούς».


 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top