Πάτρα: «Καταπέλτης» η ψυχολόγος που εξέτασε την Πισπιρίγκου μέσα στη φυλακή

Τι αναφέρει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

«Καταπέλτης» είναι η πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου που εξέτασε τη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στη φυλακή. «Αντιλαμβανόταν τα παιδιά ως ναρκισσιστική προέκτασή της», αναφέρει μεταξύ άλλων για την κατηγορούμενη, ενώ αναφέρεται και στις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η Πισπιρίγκου αποκλείει το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για Μαλένα - Ίριδα

Ανατριχιαστική είναι η πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου που μίλησε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στη φυλακή και ορίστηκε από την 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Αν αποδειχθεί ότι το έκανε η Ρούλα, θα τη σκοτώσω»

Το πόρισμα συμπεριλήφθηκε σήμερα στον φάκελο για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, που έκλεισε σήμερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, είναι έκτασης 54 σελίδων και περιέχει στοιχεία που προκύπτουν τόσο από ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και συνομιλίες με τους δασκάλους της, όσο και από τις συνεδρίες που είχε η ψυχολόγος με την 33χρονη κατηγορούμενη  στον Κορυδαλλό, αλλά και με τις συνομιλίες της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου και Τζωρτζίνα

Πάτρα: «Αντιλαμβανόταν τα παιδιά της ως ναρκισσιστική προέκτασή της» - Τι λέει η ψυχολόγος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Στην πραγματογνωμοσύνη, η ψυχολόγος αναφέρει ότι η κατηγορούμενη μητέρα δίνει αναξιόπιστες πληροφορίες στην προσπάθειά της να διαψεύσει την οδυνηρή πραγματικότητα:

Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες.

Ακόμα, επισημαίνει ότι αντιλαμβανόταν τα παιδιά της ως «ναρκισσιστική προέκτασή της»: 

«Οι περιγραφές για τα παιδιά της μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόταν ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες», προσθέτει.

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης και Τζωρτζίνα

Πάτρα: «Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας δείχνουν φόβο»

Στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη περιλαμβάνεται και η ανάλυση των ζωγραφιών της μικρής Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα, η 9χρονη ανησυχούσε και προσπαθούσε να δουλέψει μέσα της και να κατανοήσει τον θάνατο των δύο αδελφών της, της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τον φόβο μήπως συμβεί κάτι ανάλογο και στην ίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top