Νέα έξαρση του κορωνοϊού – Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι

Έχουν φτάσει τους 1.100

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο και στα λύματα - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ανησυχία προκαλεί η εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ενώ αυξάνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να φτάνουν τους 1.100.

Στα «ύψη» και σήμερα τα κρούσματα - Πάνω από 16.000 νέες μολύνσεις

Οι δύο νέες υπο-παραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5 είναι άκρως μεταδοτικές γεγονός που δικαιολογεί την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών.

Το γεγονός πως οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί δραματικά καταδεικνύεται και από το γεγονός πως την 1η Ιουνίου οι νέοι ασθενείς που εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας ήταν 83, ενώ στις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έφτασαν τους 260, με τα εξιτήρια να μην ξεπερνούν τα 200.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 16.115. 

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.023 ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9.

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (57,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (43,16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 54 (56,84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Πλεύρης: Δε θα πάρουμε μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα ληφθούν μέτρα κατά του κορωνοϊού, ούτε τοπικού χαρακτήρα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: Τα κρούσματα δεν έχουν κορυφωθεί – Δε θα πάρουμε μέτρα

O υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι και από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πάει σε μια λογική συνύπαρξης με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της.

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως «Τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες».

«Προφανώς και θα ανέβουν οι διασωληνώσεις, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid» πρόσθεσε.

«Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top