Πλεύρης: Τα κρούσματα δεν έχουν κορυφωθεί – Δε θα πάρουμε μέτρα

Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα ληφθούν μέτρα κατά του κορωνοϊού, ούτε τοπικού χαρακτήρα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

O υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι και από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πάει σε μια λογική συνύπαρξης με τον κορωνοϊό

Αντιεμβολιαστές έξω από το σπίτι του Πλεύρη: Στοχοποιούν την οικογένεια μου

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της.

Ο Πλεύρης απαντά για το Πόθεν Έσχες: Θα προτιμούσα να ζούσε η μητέρα μου

«Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα

Εξάλλου, εξηγώντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες, σχολίασε ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ. 

«Θεωρούμε ότι από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτή είναι η πορεία της πανδημίας. Οι μεταλλάξεις γίνονται πια πολύ μεταδοτικές χωρίς να είναι πιο νοσηρές και πρέπει να πηγαίνουμε σε πιο στοχευμένα μέτρα στις ευάλωτες ομάδες», είπε ο κ. Πλεύρης. 

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει λόγω αύξησης κρουσμάτων και «δυνατών» συμπτωμάτων

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι ένα από αυτά τα μέτρα είναι ο εμβολιασμός.

«Έχουμε κρούσματα σε επίπεδο Νοεμβρίου και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι γιατί η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 90% στον ευάλωτο πληθυσμό και στο 75% στον ενήλικο πληθυσμό», εξήγησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top