Σήμερα η αγόρευση του εισαγγελέα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Θα υποβάλει την πρότασή του στους δικαστές

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη με τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να υποβάλει την πρόταση του στους δικαστές για τις κατηγορίες του βιασμού σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα.

Μετά από τέσσερις μήνες αποδεικτικής διαδικασίας ο εισαγγελέας, αφού έχει αξιολογήσει τις μαρτυρίες των τριών καταγγελλόντων που κατέθεσαν για όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν, όσων στάθηκαν στο βήμα για να επιβεβαιώσουν τους μηνυτές αλλά και όσων ήρθαν προς υπεράσπιση του ηθοποιού, σήμερα θα απευθυνθεί προς τους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους. 

Ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τους δικαστές να ακολουθήσουν την σκέψη του και να υιοθετήσουν την πρόταση του για την κήρυξη ενόχου ή αθώου του Δημήτρη Λιγνάδη.

Απολογία Λιγνάδη: «Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας. Βιαστής δεν είμαι»

Όσα θα αναπτύξει στο δικαστήριο ο εισαγγελικός λειτουργός, δεν αφορούν μόνο τον κατηγορούμενο αλλά και τα φερόμενα θύματα που έσπευσαν στην Δικαιοσύνη και μίλησαν για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από έναν άνθρωπο, που σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, θαύμαζαν και ανέμεναν την στήριξή του για να ξεφύγουν από τις δυσμενείς συνθήκες ζωής που ζούσαν τότε.

Μέχρι την έναρξη της δίκης, ο Δημήτρης Λιγνάδης διάβασε αρκετές εισαγγελικές προτάσεις, για τα αιτήματα άρσης της προσωρινής του κράτησης που απορρίφθηκαν αλλά και για την παραπομπή του σε δίκη, οι οποίες δεν διαφοροποιήθηκαν καθόλου από όσα κατέγραφε το ένταλμα σύλληψης και το ένταλμα που εκδόθηκε για την προφυλάκισή του μετά την απολογία του. 

«Πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» όπως αναφέρεται πλέον στην δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 57χρονου κατηγορούμενου, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τον καλλιτέχνη να του εξηγήσει, να δώσει την δική του εκδοχή στο «γιατί» αυτοί οι άνθρωποι τον καταγγέλλουν για ακραία σεξουαλική βία. «Τι κέρδος έχουν;» ρώτησε ο εισαγγελέας, όπως και η πρόεδρος νωρίτερα.

Τη σκυτάλη μετά τον εισαγγελέα θα πάρουν οι συνήγοροι της μίας και της άλλης πλευράς με τις αγορεύσεις τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top