Καύσωνας: Πώς να ρυθμίσετε τα κλιματιστικά για να μην κάψετε μια περιουσία

Την Πέμπτη και την Παρασκευή «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο

Ο καύσωνας, που χτύπησε την Ευρώπη, έρχεται και στη χώρα μας και ήδη από σήμερα έγινε αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας.

Είναι ενδεικτικές οι σημερινές θερμοκρασίες. Η Σίνδος  είχε 38 βαθμούς Κελσίου, 37 η Καρδίτσα και η Στυλίδα, ενώ στην Αθήνα το θερμόμετρο έδειξε το μεσημέρι 36 βαθμούς, αν και το αεράκι έκανε κάπως υποφερτή την κατάσταση.

Καιρός: Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Η κορύφωση αναμένεται αύριο και μεθαύριο με το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της χώρας να αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Καταφύγιο δροσιάς τα κλιματιστικά, που λόγω όμως του αυξημένου κόστους ενέργειας, οι πολίτες τα χρησιμοποιούν με φειδώ.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται καύσωνας - Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Οι ειδικοί τονίζουν ότι με συγκεκριμένες κινήσεις μπορούμε να εξασφαλίσουμε και συνθήκες δροσιάς στο σπίτι, αλλά και οικονομία στην τσέπη μας από την κατανάλωση ρεύματος.

Κλιματιστικά

«Το σωστό είναι τα κλιματιστικά να μην έχουν 12-14 βαθμούς διαφορά από το εξωτερικό περιβάλλον», εξηγεί στο Star o ψυκτικός Αχιλλέας Γεωργαντζάς

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Κλείνει τις στρόφιγγες η Gazprom

«Το σωστό είναι τα κλιματιστικά να μην έχουν 12-14 βαθμούς διαφορά από το εξωτερικό περιβάλλον. Μια θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου είναι υπεραρκετή. Στους 26 βαθμούς κάνουμε και εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ για να το κατεβάσουμε στους 25 βαθμούς θα καταναλώσουμε πολύ περισσότερη ενέργεια», τονίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o ψυκτικός Αχιλλέας Γεωργαντζάς.

«Ηλεκτροσόκ» στην τιμή του ρεύματος λόγω καύσωνα

Σημαντική αύξηση στα 312,67 ευρώ ανά μεγαβατώρα, θα σημειώσει η τιμή του ρεύματος στην ελληνική αγορά αύριο, από 255 που είχε σήμερα,  σημειώνοντας αύξηση 22,6%.

Power pass: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση - Τα στάδια των αιτήσεων

Αυτό οφείλεται και  στην αύξηση της ζήτησης λόγω της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας. Και αυτό, μάλιστα, όταν οι χειρότερες μέρες του καύσωνα είναι μπροστά μας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top