Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Καταιγίδες και χαλάζι... διαρκείας τις επόμενες ώρες

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει, αλλάζει όμως με καταιγίδες και μπουρίνια, τα οποία οφείλονται στο φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης. Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή, καθώς καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες. Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Κολυδάς: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Ραγδαία μεταβολή παρουσιάζει από απόψε ο καιρός, με καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι, να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Στην Αττική ήδη τα φαινόμενα είναι έντονα, ενώ αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή στα βόρεια της χώρας. 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα φαινόμενα που άρχισαν από σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται θα διαρκέσουν και τις επόμενες ώρες.

Για αύριο Τρίτη (07-06-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη (08-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά.

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη (09-06-2022) κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή (10-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα για την Αττική, καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 06-06-2022), ενώ για την Τρίτη και την Τετάρτη η πιθανότητα φαινομένων είναι μικρή.

Κεραυνοί- Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βγαίνουμε περίπατο

Καιρός: Η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ευτυχώς για όσους καταφέρουν να φύγουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και θα επιστρέψει ξανά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα και θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, δε θα έχει καύσωνες, αφού η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για την κεραυνική δραστηριότητα 

Σε πλήρη επιφυλακή είναι το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες.

«Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές που πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πυροσβεστικής.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού, όσο προχωράμε οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες. Θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική», επεσήμανε.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για την κεραυνική δραστηριότητα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top