Κολυδάς: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή. 

«Τις επόμενες ώρες έχουμε τρεις κύριους πυρήνες με καταιγίδες. Στις Σέρρες και την Καβάλα ο ένας. Στην περιοχή της Ηπείρου, σε όλο τον κορμό της μέχρι και τη Δυτική Στερεά και ένας άλλος υπάρχει στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Περιμένουμε καταιγίδες κατά διαστήματα που θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλονίκη η καταιγίδα μπορεί να ξεκινήσει αργά το βράδυ, αλλά θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι αύριο τα ξημερώματα και θα επεκταθεί και προς την περιοχή της Κατερίνης και την περιοχή της Λάρισας»

«Σε γενικές γραμμές θα έχουμε δύο κύκλους καταιγίδων μέχρι και την Παρασκευή. Ο πρώτος ξεκινάει από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη. Λιγότερα φαινόμενα βέβαια αύριο και την Τετάρτη. Ένα δεύτερο κύμα πιο ισχυρό την Πέμπτη και την Παρασκευή, γιατί θα έχουμε ψυχρότερες αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο πολλά φαινόμενα στη χώρα μας. Από πλευράς ανέμων δε φαίνεται να έχουμε προβλήματα γύρω στα 5 -6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα», σημείωσε ο Θοδωρής Κολυδάς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Δείτε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top