Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ξεκίνησαν σήμερα οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ

Δημοσιεύτηκαν τα θέματα που έπεσαν σήμερα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Το star.gr σε συνεργασία με τον Φροντιστηριακό Όμιλο Σπουδή σας παρουσιάζουν τα θέματα που έπεσαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Τα θέματα που έπεσαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελλήνιες 2022: Ο σχολιασμός των θεμάτων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Στις σημερινές πανελλαδικές εξετάσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία του Γενικού Λυκείου το θεματικό κέντρο ήταν το ενδιαφέρον για τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος και η διατήρηση της επαφής με την παράδοση. 

Δόθηκαν στους υποψηφίους 3 κείμενα. Το κείμενο 1, μη λογοτεχνικό, είχε τον Τίτλο «Γιατί να μαθαίνουμε ιστορία;» το δεύτερο κείμενο, επίσης μη λογοτεχνικό, είχε τον τίτλο «Θυμάμαι άρα ζω;» και το τρίτο κείμενο, το λογοτεχνικό, είχε τον τίτλο 
«Οικογενειακή ιστορία».

Οι ερωτήσεις που συνόδευαν τα κείμενα ήταν απόλυτα προσαρμοσμένες στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, με σαφήνεια διατυπωμένες, απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης από τους υποψηφίους, ενώ το θέμα Δ που αφορούσε στην παραγωγή λόγου ζητούσε από τους υποψηφίους να εκφράσουν την άποψή τους για την αξία της ιστορικής γνώσης και να αναφέρουν βιωματικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για το ιστορικό παρελθόν. Το κείμενο ζητήθηκε να έχει τη μορφή άρθρου που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου. 

Γενικά τα θέματα θεωρούνται εύστοχα και με σαφήνεια διατυπωμένα. Ωστόσο θα ήταν σκόπιμο να αποφευχθεί η επικάλυψη με τη διατύπωση κάποιων ερωτήσεων οι οποίες έχουν παρεμφερείς απαντήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top