Σέρρες: Δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων για παράνομο γηροκομείο

Οι ηλικιωμένοι έμεναν σε ακατάλληλες συνθήκες και χωρίς μέτρα υγιεινής

Δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων σχηματίστηκε για παράνομο γηροκομείο στο νομό Σερρών. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2020 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για το πώς ζούσαν οι ηλικιωμένοι σε αυτό.

Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα των Αστυνομικών Αρχών και υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση κυκλώματος, που λειτουργούσε παράνομο οίκο ευγηρίας. 

Σέρρες: Σάλος με παράνομο γηροκομείο - Στο νοσοκομείο 10 ηλικιωμένοι

Ο ξενώνας είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο του 2020 και είχε συλληφθεί ο υπεύθυνος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ξενώνας λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια, διέμεναν ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς μέτρα υγιεινής, ενώ είχαν εντοπισθεί ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές. 

Η πολύμηνη λοιπόν έρευνα των Αρχών που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα που λειτουργούσαν τον παράνομο οίκο ευγηρίας, δύο γιατροί και δύο υπεύθυνοι γραφείων τελετών. Σύμφωνα με τις αρχές μάλιστα, τα άτομα αυτά συγκάλυψαν το θάνατο δύο ηλικιωμένων γυναικών που διέμεναν στον ξενώνα χωρίς ιατρική μέριμνα, για να προκύπτει ότι απεβίωσαν σε σπίτια οικείων τους προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η λειτουργία του παράνομου γηροκομείου. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top