Σέρρες: Σάλος με παράνομο γηροκομείο - Στο νοσοκομείο 10 ηλικιωμένοι

Συνελήφθη ένας άνδρας

Ένα παράνομο γηροκομείο όπου οι ηλικιωμένοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες έφερε στο «φως» ο εντοπισμός μιας γιαγιάς που βρέθηκε να περιπλανιέται χαμένη στους δρόμους του χωριού Λιθότοπος του Δήμου Ηράκλειας Σερρών το πρωί της Παρασκευής.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές που έφτασε στο οίκημα όπου φέρεται να διαβιούσε η γυναίκα. Κατόπιν ερευνών διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές. Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για την περίθαλψή τους και αναζητούνται οι συγγενείς τους, προκειμένου να ενημερωθούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ξενώνας λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου 2020, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν σε αυτόν.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 49χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σερρών το πρωί του Σαββάτου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στον ανακριτή Σερρών παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ο 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή καθώς φέρεται να διατηρούσε παράνομο ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Ο συλληφθείς πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top