Αρπαγή 6χρονου: «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι είναι στη Νορβηγία»

«Πρόκειται για μια μαφιόζικη απαγωγή», λέει η θεία του παιδιού

Η θεία του 6χρονου Ράινερ, που απήχθη στην Κηφισιά, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για μαφιόζικη απαγωγή. Σημείωσε ότι η πλευρά της μητέρας δεν είναι βέβαιη ότι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία. Περιμένει από τις νορβηγικές αρχές επίσημη ενημέρωση. Καλεί να μην αποσυρθεί το Amber Alert γιατί οι απαγωγείς μπορεί να βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα. 

Για μια μαφιόζικη απαγωγή από εγκληματίες έκανε λόγο η θεία του 6χρονου Ράινερ, ο οποίος απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από το σπίτι, όπου έμενε στην Κηφισιά και φέρεται να βρίσκεται στη Νορβηγία με τον πατέρα του. 

Η θεία του παιδιού, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως η οικογένεια της μητέρας δεν είναι βέβαιη ότι το παιδί είναι όντως στο Όσλο. 

Αρπαγή 6χρονου: «Το παιδί είναι ασφαλές, ευτυχισμένο με τον πατέρα του»

«Η πληροφορία μας ήρθε από την πλευρά της Νορβηγίας, δεν έχει εξακριβωθεί. Είναι μια ενημέρωση των απαγωγέων, των εγκληματιών που άρπαξαν το παιδί με μαφιόζικο τρόπο και είναι κάτι κατ’ αρχήν που πρέπει να εξακριβωθεί», ξεκαθάρισε. 

Μάλιστα τόνισε πως μέχρι να γίνει αυτό, όλες οι εκκλήσεις που γίνονται από την πλευρά των απαγωγέων για να αποσυρθεί το Amber Alert δεν πρέπει να εισακουστούν. Κι αυτό γιατί πρώτον δεν γνωρίζει κανείς αν όντως το παιδί είναι στη Νορβηγία ή πρόκειται για μια παραπλάνηση, ώστε να μπορέσουν τελικά οι απαγωγείς να βγουν από τη χώρα. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προκειμένου να απενεργοποιηθεί το Amber Alert θα πρέπει να εμφανιστεί το παιδί μαζί με τον πατέρα του σε δημόσια υπηρεσία της Νορβηγίας, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές και καλά στην υγεία του. 

Αρπαγή 6χρονου: Στη Νορβηγία με τον πατέρα του ο Ράινερ

Γι’ αυτό η οικογένεια ζητά αφενός μια επίσημη ενημέρωση από τις νορβηγικές αρχές ότι όντως ο μικρός είναι στη Νορβηγία και αφετέρου από τις ελληνικές αρχές, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πώς συνέβη αυτό.

«Πώς το παιδί βρέθηκε στη Νορβηγία; Σαφώς αν έχει γίνει αυτό υπάρχουν ευθύνες. Εγώ προσωπικά στα πρώτα 40 λεπτά ήμουν στο αεροδρόμιο και επικοινωνούσα με τον αξιωματικό υπηρεσίας του αεροδρομίου για να δω αν έχει δοθεί το όνομα του παιδιού γιατί υποψιαζόμασταν ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από την αρπαγή η πλευρά του πατέρα, χωρίς να είμαστε όμως σίγουροι», συνέχισε η θεία. 

Κηφισιά: Η δραματική έκκληση της μητέρας του εξαφανισμένου 6χρονου στο Star

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση από τις αρχές, αφού το σήμα δόθηκε μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα.  

«Υπήρχε μια πτήση στις 23:10. Θέλουμε πραγματικά να μάθουμε με ποια πτήση έφυγε το παιδί; Πώς έφυγε; Ο γαμπρός και ο πατέρας ήταν εδώ; Πότε ήρθαν; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν βρίσκονταν εδώ, αυτό είναι βέβαιο. Αν ήταν εδώ θα έρχονταν να δουν το παιδί. Υπήρχε μια τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία διακόπηκε. Αν είχε δοθεί νωρίτερα ένα σήμα ότι υπάρχει δικαστική απόφαση με την οποία απαγορεύεται το παιδί να βγει από τα σύνορα και είχε τηρηθεί αυτή η διαδικασία από τα πρώτα 40 λεπτά, το παιδί δε θα είχε φύγει», τόνισε η θεία του Ράινερ. 

Αρπαγή 6χρονου: Στο μικροσκόπιο των αρχών βίντεο με λευκό βαν

Εξέφρασε τέλος το μεγάλο παράπονο της οικογένειας της μητέρας, ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση για τις εξελίξεις των ερευνών από τις ελληνικές αρχές. 

«Ό,τι μαθαίνουμε είναι από τις ειδήσεις και τα τηλεοπτικά κανάλια και από την αστυνομία δεν έχουμε μια επίσημη ενημέρωση. Ο δικηγόρος μας είπε ότι η έρευνα γίνεται μυστικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η μητέρα δεν πρέπει να έχει μια στοιχειώδη ενημέρωση», είπε και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Νορβηγικά ΜΜΕ: «Η μαμά του Ράινερ καταζητείται για αρπαγή από το 2020»

Επιχειρήθηκε επίσης από την πλευρά της μητέρας να επικοινωνήσει με τον πατέρα, αλλά και με μέλη της οικογένειάς του, χωρίς όμως να σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα. 

Η θεία κατέληξε τέλος λέγοντας ότι αν το παιδί δεν άνοιγε την πόρτα, τα πράγματα μπορεί να ήταν πολύ πιο σοβαρά. 

Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: Η διαμάχη των γονιών και όσα κατέγραψαν οι κάμερες

«Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη απαγωγή. Ειδικά αν ισχύει ότι διέφυγαν κιόλας στο πρώτο τετράωρο. Ήταν όλα μελετημένα και δεν ξέρω τι τύπου υπόκοσμος είχε πληρωθεί για να την εκτελέσει. Η γιαγιά, παρά το γεγονός ότι ο δράστης φορούσε full face κουκούλα, δεν της φάνηκε να είναι ούτε ο πατέρας, ούτε ο θείος. Αν το παιδί δεν είχε ανοίξει την πόρτα γιατί τυχαία άκουσε έναν θόρυβο και νόμισε ότι ήρθε η μαμά του, θα έμπαιναν με άλλο τρόπο. Θα έσπαγαν την πόρτα; Θα έσπαγαν το παράθυρο; Θα περιμέναν τη μητέρα να γυρίσει και να την χτυπήσουν; Δεν ξέρω. Δεν ήταν όμως ένα απλό σκηνικό. Ακόμα και να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις στη Νορβηγία δεν εφαρμόζονται με μαφιόζικες ενέργειες και αυτοδικία», σημείωσε. 

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top