Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: Η διαμάχη των γονιών και όσα κατέγραψαν οι κάμερες

«Το μόνο που με νοιάζει είναι να βρεθεί το παιδί μου», λέει η μητέρα

Τι είπε στο star.gr η γιαγιά του 6χρονου για τη στιγμή της απαγωγής του εγγονιού της στην Κηφισιά

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 6χρονου, που άγνωστος άρπαξε μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά. Γείτονες δήλωσαν πως ο δράστης άρπαξε το παιδί μέσα από την αυλή του σπιτιού. Όλα δείχνουν ότι πίσω από την αρπαγή βρίσκεται ο πατέρας του παιδιού, που μένει μόνιμα στη Νορβηγία. Πιθανόν να είχε και συνεργό, ενώ οι κινήσεις του δράστη φαίνεται ότι έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας γειτοινικού σπιτιού.

Ο 6χρονος όπως είναι σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του εξάχρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξε άγνωστος μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά. 

Κηφισιά: Κουκουλοφόρος άρπαξε 6χρονο μέσα από το σπίτι του

Όλα συνέβησαν στις 20:30 χθες το βράδυ στη μονοκατοικία που μένει το αγοράκι με τη μητέρα και τη γιαγιά του. 

σπίτι αρπαγή Κηφισιά

Κάμερα από διπλανό σπίτι έχει καταγράψει τις κινήσεις του δράστη που άρπαξε τον 6χρονο στην Κηφισιά

Όπως είπαν γείτονες της οικογένειας, άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά και βγήκαν στα παράθυρά τους. Αντίκρισαν του αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και ανησύχησαν. 

«Άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά κι άναψα τα εξωτερικά φώτα γιατί το στενό είναι σκοτεινό. Είδα τους αστυνομικούς. Σήμερα έμαθα πως ένας κουκουλοφόρος άρπαξε το παιδάκι που έμενε δίπλα», είπε γειτόνισσα της οικογένειας. 

Μάλιστα όπως σημείωσε, το παιδάκι φαίνεται ότι έπαιζε στην αυλή, από όπου και το άρπαξε ο άγνωστος. Λίγο αργότερα ωστόσο, άτομο από το συγγενικό περιβάλλον της μητέρας ξεκαθάρισε πως ο κουκουλοφόρος μπήκε στην αυλή, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού κι άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι.

Ο δράστης άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι του

«Οι κάμερες του διπλανού σπιτιού έχουν καταγράψει τον δράστη. Ήταν ένας άνδρας με κουκούλα full face, ο οποίος φορούσε γαλάζιο πουκάμισο και άσπρο παντελόνι. Λένε ότι οι αστυνομικοί πήραν το υλικό για να το ερευνήσουν», είπε η γυναίκα. 

Μία ακόμα γειτόνισσα είπε πως άκουσε τη γιαγιά να φωνάζει βοήθεια και την είδε να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. 

σήμανση αρπαγή Κηφισιά

Άνδρες της σήμανσης πήρα αποτυπώματα από την εξώπορτα του σπιτιού του 6χρονου

Όλοι μιλούν για μια πολύ ήσυχη οικογένεια, σημειώνοντας πως η μητέρα και η γιαγιά είναι δύο εξαιρετικές γυναίκες. Όπως είπαν το παιδάκι ήταν πάρα πολύ έξυπνο και χαρούμενο, ενώ δεν είχαν δει ποτέ τον πατέρα του. 

Ωστόσο, σύμφωνα με μία κυρία που μίλησε στους δημοσιογράφους, οι σχέσεις των γονιών του παιδιού δεν ήταν καλές και υπήρχε μεταξύ τους ένταση.

Κηφισιά: Η διαμάχη των γονιών για την επιμέλεια του παιδιού

Όπως είπε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, ο δικηγόρος της μητέρας, Χ. Οικονομάκης, οι δυο γονείς ήταν σε διάσταση και τον Ιούλιο του 2020 η μητέρα επέστρεψε με το παιδί από τη Νορβηγία στην Ελλάδα με τη συναίνεση του πατέρα. 

Λίγο αργότερα ωστόσο εκείνος τη μήνυσε για αρπαγή. Πριν από 15 μέρες όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς ο Έλληνας εισαγγελέας έκρινε πως δεν τίθεται θέμα αρπαγής από τη στιγμή που ο πατέρας παρέδωσε το διαβατήριο του παιδιού στη μητέρα. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μια τεράστια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού και για το πού θα μείνει. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο μικρός πρέπει να μείνει με τη μητέρα του και η απόφαση επικηρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2022. 

Οι γονείς βρίσκονταν σε διαμάχη για την επιμέλεια του αγοριού

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος της μητέρας ειδοποίησε με επιστολές τους δικηγόρους του για την αρπαγή του 6χρονου, αλλά δεν πήρε απάντηση. Επίσης η μητέρα τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της, χωρίς όμως να καταφέρει να μιλήσει μαζί του.

Η ίδια δήλωσε ότι αυτό που τη νοιάζει είναι να βρεθεί το παιδί της, αλλά δεν έκανε καμία δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς όπως είπε δε θέλει τη δημοσιότητα.

Μετά τη δήλωση της αρπαγής εκδόθηκε Amber Alert κι έχουν ενημερωθεί όλοι οι συνοριακοί σταθμοί της χώρας. 

Κηφισιά: Ποιος άρπαξε τον 6χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κουκουλοφόρος που άρπαξε το παιδί είχε και συνεργό. Μάλιστα οι δύο άνδρες φαίνεται να είχαν νοικιάσει ένα λευκό βαν, με το οποίο εξαφανίστηκαν μετά την αρπαγή και το οποίο επεστράφη χθες το βράδυ. 

Ο συνεργός, πιθανόν να είναι ο σύζυγος της αδελφής του πατέρα. 

Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί ο δράστης να επιχειρήσει να βγει με το παιδί στο εξωτερικό. 

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top