Κηφισιά: Κουκουλοφόρος άρπαξε 6χρονο μέσα από το σπίτι του

«Είναι πιθανό το παιδί να μεταφερθεί στο εξωτερικό»

Άγνωστος άρπαξε μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά ένα εξάχρονο αγοράκι. Οι αρχές αναζητούν το παιδί, ενώ υπάρχει κίνδυνος να επιχειρηθεί η μεταφορά του εκτός Ελλάδος. Οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ μετά την καταγγελία για την αρπαγή ενός εξάχρονου αγοριού μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Χρήστο Οικονομάκη, ο οποίος μίλησε στο Open, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ψυχοσωματική υγεία του παιδιού. 

Ο μικρός χθες γύρω στις 20:30 βρισκόταν στο σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του. Ξαφνικά άγνωστος, ο οποίος φορούσε κουκούλα, χτύπησε την πόρτα, του άνοιξαν, άρπαξε το παιδί κι εξαφανίστηκε. 

Ο εξάχρονος που απήχθη από το σπίτι του

Ο 6χρονος που τον άρπαξαν μέσα από το σπίτι του

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, το αγοράκι ήταν στο σπίτι με τη γιαγιά του. Άκουσε θόρυβο στην πόρτα, νόμισε ότι ήταν η μητέρα του κι έκανε το λάθος να ανοίξει. Τότε ο άγνωστος τον άρπαξε κι εξαφανίστηκε. 

Δυστυχώς, το σπίτι δεν έχει κάμερες, όμως υπάρχουν στα γειτονικά σπίτια, το υλικό των οποίων εξετάζεται από τις αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγραφεί ένας άνδρας, ηλικίας έως 45 ετών, κανονικού βάρους και με ύψος έως 1,80 μ. να βάζει το παιδί σε ένα βανάκι.

Ο πατέρας του παιδιού έχει νορβηγική υπηκοότητα και διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία, ενώ το αγόρι έμενε μόνιμα στην Ελλάδα με τη μητέρα του. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας εξετάζονται αρχικά οι ενδοοικογενειακές προστριβές, αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να αποκλείονται όλα τα ενδεχόμενα. 

«Η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί, αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο», ανέφερε. 

Σημείωσε ακόμα ότι μπορεί να επιχειρηθεί να μεταφερθεί το παιδί παράνομα εκτός Ελλάδος. 

O πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κ. Γιαννόπουλος, μίλησε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη για την αρπαγή του παιδιού. Όπως είπε κατά πάσα πιθανότητα πίσω από αυτήν κρύβεται ο πατέρας του, αλλά ακόμα αυτό δεν είναι βέβαιο. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, σε περιπτώσεις γονικής αρπαγής είναι κρίσιμες οι πρώτες ώρες, ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα το παιδί. Οι άνθρωποι του Χαμόγελου βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας και της γιαγιάς, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Χαρακτήρισε πρωτοφανές περιστατικό την αρπαγή του παιδιού μέσα από το σπίτι του και υπογράμμισε ότι ο κόσμος, η ελληνική κοινωνία δίνει λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αρπαγή 6χρονου: Ενεργοποιήθηκε Amber Alert

Για τον εντοπισμό του εξάχρονου έχει ενεργοποιηθεί Amber Alert από το «Χαμόγελο του παιδιού».

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον  6 ετών. 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top