Επεισόδια στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής και αστυνομικός

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Έντονα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών σημειώθηκαν στο ΑΠΘ - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας φοιτητής, ένας δεύτερος να τραυματιστεί στα πόδια ενώ υπήρξε και τραυματισμός αστυνομικού.

Επεισόδια στο ΑΠΘ

Eπεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Πέτρες, χημικά και συλλήψεις

Σύμφωνα με το Thessnews.gr οι φοιτητές ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, πραγματοποιώντας για μία ακόμη ημέρα διαμαρτυρία κατά της σύστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώνονται εδώ και μέρες καθώς μέλη φοιτητικών σχημάτων επιχειρούν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου επί 34 χρόνια στεγαζόταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». 

Επεισόδια στο ΑΠΘ

Λίγο αργότερα, οι φοιτητές πλησίασαν τη διμοιρία, που βρισκόταν έξω από το πρώην «Στέκι του Βιολογικού», όπου γίνονται εργασίες για τη μετατροπή του σε βιβλιοθήκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι φοιτητές επιτέθηκαν με πέτρες και μάρμαρα, και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Δείτε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ (Βίντεο από Thestival.gr)

ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια

Επεισόδια στο ΑΠΘ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.»

Ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Επεισόδια στο ΑΠΘΟι

Επεισόδια στο ΑΠΘ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top