Eπεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Πέτρες, χημικά και συλλήψεις

Αντιδρούν στην κατασκευή βιβλιοθήκης - Έληξε η κατάληψη μετά από 34 χρόνια

Επεισόδια από κουκουλοφόρους στο ΑΠΘ, λίγο μετά τις 14:00. Δυνάμεις της αστυνομίας, που περιφρουρούν τις εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη ΣΘΕ του Πανεπιστημίου, δέχτηκαν επίθεση από συγκεντρωμένους φοιτητές που διαμαρτύρονταν. Λίγο αργότερα ένας άγνωστος άντρας τράβηξε από το παντελόνι έναν αστυνομικό των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στο σημείο. 

Η αστυνομία προχώρησε σε ρήψη χημικών, κρότου λάμψης αλλά και χτύπησαν τους φοιτητές με γκλοπ προκειμένου να τους απωθήσουν. Από την πλευρά τους οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλουν πως δεν γνωρίζουν τον άντρα που επιτέθηκε σε αστυνομικό και μιλούν για προβοκάτσια. Η αστυνομία πραγματοποίσησε τρεις συλλήψεις και αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει. 

ΑΠΘ: Άγνωστοι με βαριοπούλες προκάλεσαν καταστροφές στο τμήμα Βιολογίας

Συγκεκριμένα η Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 34 χρόνια. Εκεί είχε διαμορφωθεί το γνωστό «στέκι» του Βιολογικού. Ομάδα κουκουλοφόρων πριν από λίγο επιχείρησε να εισβάλλει στον χώρο, αλλά δυνάμεις των ΜΑΤ την απέτρεψε ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου. 

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς κι εκείνοι απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικά. 

Το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ, από φοιτητές του Βιολογικού. Το Σάββατο ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλε στον χώρο όπου γίνονταν οι εργασίες και κατέστρεψε με βαριοπούλες όσα είχαν φτιάξει τα συνεργεία. 

Ισχυρές δυνάμεις μετά από τα επεισόδια επιτηρούν το campus του ΑΠΘ ενώ διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους σε όσους προσέρχονται. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top