Ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Τζανακόπουλος: «Εικόνες ντροπές να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς»

Σκληρή κόντρα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στον απόηχο των επεισοδίων στο ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

O γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής» που «δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα» και επέρριψε την ευθύνη στον πρύτανη και την κυβέρνηση.

«Ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητεία του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο Αριστοτέλειο. Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Eπεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Πέτρες, χημικά και συλλήψεις

«Οι εικόνες που βλέπουμε δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα. Είναι εικόνες ντροπής να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, με μάσκες αερίου, αντιασφυξιογόνες, και να χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους δέκτες μας, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρύτανη και της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού», σημείωσε.

Τσίπρας: Η καθημερινότητα με κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει με Survivor

«Πρόκειται για εικόνες ντροπής που ανεξαρτήτως του ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις ή εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές θέσεις των φοιτητών είναι τραγικές εικόνες. Δε λύνονται τα ζητήματα στο Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κεραμέως: Τα επεισόδια έγιναν επειδή βάλαμε τέλος σε έναν παραλογισμό

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι τα επεισόδια έγιναν «επειδή βάλαμε τέλος σε έναν παραλογισμό».

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Όπως είπε, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να προχωρήσει εκεί που πρέπει και «να αποδώσει στους φοιτητές το περιβάλλον που πρέπει».

«Υπάρχουν κάποια απομεινάρια που αντιστέκονται. Θα μπει ένα τέλος» τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στην κατασκευή βιβλιοθήκης στον υπό κατάληψη χώρο.

Η κυρία Κεραμέως ότι, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα ,τα πανεπιστήμια λειτουργούν πολύ καλύτερα πλέον.

ΝΔ: Ο Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα είπε ο κ. εξαπέλυσε η ΝΔ.

«Η  υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις παραβατικές ομάδες που επιχειρούν να διαλύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται. Ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχοποιεί τον Πρύτανη του ΑΠΘ και την Αστυνομία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που βανδάλισαν τον χώρο που προοριζόταν για βιβλιοθήκη και που από χθες έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης», αναφέρει η «γαλάζια» ανακοίνωση.

«Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες λέγοντας ότι “προκλήθηκαν” από τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Πως προκλήθηκαν; Από την προοπτική δημιουργίας βιβλιοθήκης! Προφανώς για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια αντί για βιβλιοθήκες, θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται όπως μια περιθωριακή ομάδα, αυτό είναι επικίνδυνο για τα Πανεπιστήμια, τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top