Τσίπρας: Η καθημερινότητα με κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει με Survivor

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης φορολογεί με… έκπτωση τα υπερκέρδη στην ενέργεια

Αλέξης Τσίπρας

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις ανακοινώσεις κυβέρνησης και ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια) για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας.

«Η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει πλέον Survivor: Όποιος επιβιώσει, όποιος αντέξει. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι μόνο οι εννιά μήνες λεηλασίες, με τις τιμές διπλάσιες και τετραπλάσιες στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τη βενζίνη να σκαρφαλώνει σχεδόν στα 2.5 ευρώ, βλέπουμε τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα πάνω από 10%, έχουμε να το δούμε αυτό από το 1994 και την ίδια στιγμή βλέπουμε το πάρτι να συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την περιοδεία του στην Πολίχνη.

Τσίπρας: Nα τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να τελειώσει η επιβάρυνση

«Λεηλασία στο δημόσιο πλούτο, golden boys να παίρνουν παχυλούς μισθούς, ιδιώτες στην ενέργεια να βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν λογαριασμούς, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τον μήνα, πρόσθεσε.

Τσίπρας Πολίχνη

Τσίπρας από Πολίχνη: Η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει πλέον Survivor /Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τσίπρας: Καλούμε όλους τους πολίτες στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν μήνυμα

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Μαΐου για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μαξίμου: 300 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα ενέργειας στο πακέτο στήριξης

«Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, προοδευτικό πολίτη και κυρίως όλο τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους ανθρώπους, να βάλουμε ένα λιθαράκι για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Τους καλούμε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, είτε είναι είτε δεν είναι μέλη του κόμματος, προκειμένου να δώσουμε καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει να κάνει με το αύριο του τόπου, να πάρουν την προοδευτική παράταξη στα χέρια τους, αλλά να πάρουν κυρίως το αύριο του τόπου στα χέρια τους, στέλνοντας τον λογαριασμό στον κύριο Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ΡΑΕ: Πώς θα παρακρατηθεί το 90% των υπερκερδών των εταιρειών

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η πολυδιαφημισμένη φορολόγηση των υπερκερδών θα γίνει με... εκπτώσεις

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας, με αφορμή το πόρισμα της ΡΑΕ δήλωσε ότι επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του κόμματος για μειωμένη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε πανηγυρικά με συντριπτικό ποσοστό

«Στην εθνική προσπάθεια για μείωση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης δε νοείται η κυβέρνηση να βγάζει εκτός κάδρου όσους υπερ-κερδοσκοπούν», τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος.

«Η πολυδιαφημισμένη από τον πρωθυπουργό φορολόγηση με 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, θα γίνει με… εκπτώσεις», είπε και εξήγησε: «Δεν θα φορολογηθεί το συνολικό ποσό των 930 εκ. ευρώ αλλά υποπολλαπλάσιο, το οποίο πάλι δεν προσδιορίζεται καθώς περιμένουμε νέους υπολογισμούς».

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται ότι ζει στο 2012

«Ο κ. Τσίπρας, απογυμνωμένος από πολιτικά επιχειρήματα για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας, περιοδεύει τη χώρα και ονειρεύεται ότι ζει στο 2012. Τότε που αγόρευε στους αγανακτισμένους, αραδιάζοντας ψέματα και τάζοντας ότι θα τα αλλάξει όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ας του πουν επιτέλους οι συνεργάτες του ότι είμαστε στο 2022 και ότι ο εφιάλτης που έζησαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν έχει ξεχαστεί. Οι περιστάσεις σήμερα είναι εξαιρετικά κρίσιμες και η Κυβέρνηση είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, εθνικό, πολιτικό και κοινωνικό», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Με σχέδιο στηρίζουμε τη δημόσια Παιδεία

«Προσπαθούμε με επαγγελματισμό και σχέδιο να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη. Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα να φαντάζεται ότι ξαναζεί το 2012. Άλλωστε η σχέση του με την πραγματικότητα και την αλήθεια δεν ήταν ποτέ καλή», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top