Μαξίμου: 300 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα ενέργειας στο πακέτο στήριξης 

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της φορολόγησης με 90% από την κυβέρνηση  

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των περίφημων «υπερκερδών» των παραγωγών ενέργειας, τα οποία η κυβέρνηση θα φορολογήσει με 90%. Από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τι ποσά μιλάμε και ποιους αφορά.  

Τιμές καυσίμων: Την επιβολή πλαφόν εξετάζει η κυβέρνηση!

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, λογικά και εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πόσα είναι αυτά τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. 

Πρόκειται για 4 εταιρίες που είναι στο μικροσκόπιο, τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές Μυτιληναίος, Elpedison και Ήρων. Η ΡΑΕ έχει κάνει τον υπολογισμό σε μια περίοδο 6 μηνών, από τον Οκτώβριο του 2021 ως και το τέλος Μαρτίου. 

Η πετρελαϊκή κρίση του 1979 και τα μέτρα - σοκ σε Ελλάδα και Δύση 

Το αρχικό ποσό που έχει διαπιστωθεί γι' αυτό το εξάμηνο ήταν περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, όμως, θα αφαιρεθεί ένα σημαντικό ποσό που αφορά τις εκπτώσεις που έκαναν οι εταιρίες όλους αυτούς τους μήνες, συνεπώς το ποσό που θα φορολογηθεί είναι γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο συντελεστής είναι 90% και τα έσοδα πάνε για το πακέτο στήριξης για το ρεύμα. 

Σχέδιο της ΕΕ για ενεργειακό blackout: Όρια στο αυτοκίνητο και τηλεργασία

‘Όπως ανέφερε ακόμα ο δημοσιογράφος του Star, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αυτό που διανύουμε, θα προκύψουν υπερέσοδα, έως τον Ιούλιο, όταν και θα μπει το κυβερνητικό πλαφόν. Και αυτά θα φορολογηθούν με 90%, εφόσον διαπιστωθούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top