Τιμές καυσίμων: Την επιβολή πλαφόν εξετάζει η κυβέρνηση!

Ύστατη λύση απέναντι στην αύξηση των τιμών και την ενεργειακή κρίση  

Η  κυβέρνηση εξετάζει σαν ύστατο μέσο, ακόμα και το πλαφόν στη λιανική τιμή των καυσίμων, όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Παγκόσμια Τράπεζα: Το σοκ στις τιμές θα διαρκέσει έως το 2024

Η τιμή της βενζίνης έχει πάρει «φωτιά», ακολουθώντας την ξέφρενη κούρσα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Στην Αττική, έχει σπάσει προ πολλού το φράγμα των 2 ευρώ, ενώ στην περιφέρεια και ειδικά στα νησιά, η απλή αμόλυβδη έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2,5 ευρώ!  Μικρότερες είναι οι επιβαρύνσεις στην Ευρώπη, καθώς η χαμηλότερη φορολογία συγκρατεί τις τιμές των καυσίμων.

Καύσιμα: Η εκτίναξη των φόρων έβαλε «φωτιά» στην τιμή   

Η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά έχει ξεπεράσει τα 2, 17  ευρώ. Πέρσι, τέτοια εποχή, η τιμή της ήταν στο 1, 60 ευρώ, άρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αύξηση 35%. 

Η βασική αιτία είναι η διεθνής τιμή του πετρελαίου, που έχει κάνει μια «κούρσα»  από τα 65 στα 105 δολάρια σήμερα. Οι αναλυτές δεν βλέπουν αποκλιμάκωση. Αντιθέτως, εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ο «μαύρος χρυσός»  μπορεί να φτάσει ως τα 130 δολάρια, βάζοντας «φωτιά»  στις τσέπες μας.

Όλη η διαδικασία για να λάβετε την επιδότηση καυσίμων fuel pass

Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων: Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές  

Η  κυβέρνηση εξετάζει σαν ύστατο μέσο, ακόμα και το πλαφόν στη λιανική τιμή των καυσίμων, όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν ακόμη την πρόθεση για πλαφόν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «όχι  επί του παρόντος», χωρίς να αποκλείουν όμως να επιβληθεί τελικά, εφόσον συνεχιστεί το «ράλι» των τιμών.       
 

 

Η  πετρελαϊκή κρίση του 1979 και τα μέτρα - σοκ σε Ελλάδα και Δύση 

Περισσσότερα σε λίγο...  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top