Πανελλήνιες 2022: Τι θα γίνει με τις μάσκες και τα τεστ  

Αυστηρές συστάσεις προς τους εκπαιδευτικούς

Η Επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες να μην αλλάξει κάτι στα ισχύοντα μέτρα για τα σχολεία, όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022. Συνεπώς αναμένεται οι  μαθητές  να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα.  

Πανελλήνιες 2022: Πότε ξεκινούν - Όλο το πρόγραμμα

Όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, επίσης θα ισχύει ό,τι και  σήμερα για τα μαθήματα, δηλαδή χωρίς τεστ (το οποίο πέρυσι ήταν υποχρεωτικό) για τους εξεταζόμενους μαθητές, αλλά και ένα rapid τεστ για τον ανεμβολίαστο καθηγητή.


Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Αυστηρές συστάσεις του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς 

 Αυστηρές συστάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 απευθύνει  το υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιό του, ώστε να μην υπάρξουν «παρατράγουδα» στη διαδικασία. 

Το Υπουργείο  Παιδείας επισημαίνει στην εγκύκλιο:  

«Οι διατάξεις που αναφέρονται στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αυστηρού δικαίου και απαιτούν συνεπή και αυστηρή εφαρμογή γιατί ΜΟΝΟ έτσι διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο του συστήματος επιλογής. Η σωστή οργάνωση, η διεξαγωγή και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών είναι ευθύνη όλων μας». Όπως αναφέρει η εγκύκλιος για τις πανελλήνιες εξετάσεις «το  Υπουργείο Παιδείας τηρεί αρχείο όλων όσων έχουν ενταχθεί στο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο οποίο είναι καταγραμμένο ποιοι και πότε έδωσαν εξετάσεις στα μαθήματα της τελευταίας τάξης και τι βαθμούς έχει ο καθένας. Κατά συνέπεια δεν μπορεί κανένας να επωφεληθεί από βαθμολογικά δεδομένα που δεν δικαιούται. Στα πλαίσια αυτά σας παρακαλούμε να προβείτε στις αναγκαίες και επείγουσες ενέργειές σας για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση των εξετάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις οδηγίες της παρούσας εγκυκλίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top