Ηπατίτιδα: Πληροφορίες για κρούσμα σε βρέφος 14 μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης

Τι λέει ο ΕΟΔΥ για την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος

Με ηπατίτδα διαγνώστηκε ένα αγοράκι 14 μηνών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν σχετίζεται με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν εκδηλωθεί σε παιδιά στην Ευρώπη. Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του.

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου μετά από τον εντοπισμό κρούσματος ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν το κρούσμα αυτό έχει σχέση με τις περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας που έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη και την Αμερική. 

O Ηλίας Μόσιαλος απαντά σε 20 ερωτήσεις για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών, το οποίο πριν από λίγους μήνες είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Όλα ξεκίνησαν όταν εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας και οι γονείς του το πήγαν στον παιδίατρο για εξέταση. 

Οξεία ηπατίτιδα: Μέσος όρος ηλικίας τα τρία έτη λέει το CDC

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γιατρός διαπίστωσε πρήξιμο στο ήπαρ κι έγραψε αμέσως να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θορυβημένη από τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν εκδηλωθεί στο εξωτερικό. 

Οι εξετάσεις φέρεται να έδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του μωρού, όμως βρίσκονται ακόμα κάτω από το όριο συναγερμού και νοσηλείας. 

Ηπατίτιδα: «Ο αδενοϊός μπορεί να τους μολύνει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας»

Το αγοράκι υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις και παρακολουθείται από τους γιατρούς του.  Επίσης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν το κρούσμα αυτό είναι ύποπτο και σχετίζεται με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εξετάσεών του επιδεινωθούν, τότε το παιδί θα χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. 

Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή», λέει ο Μαγιορκίνης

Εξετάζεται επίσης αν η φλεγμονή του ήπατος, που παρουσίασε, σχετίζεται με τον κορωνοϊό ή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

ΕΟΔΥ: Δεν έχουμε ενημέρωση για ύποπτο κρούσμα

Ωστόσο από τον ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κανένα τέτοιο περιστατικό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Δεν αποκλείεται το αγοράκι να παρακολουθείται από ιδιώτη παιδίατρο, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίζεται να έχει ενημερώσει τις επίσημες υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας.

Ηπατίτιδα: Δεν υπάρχει κρούσμα στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Χαλκιαδάκης Γιώργος, και του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Τερζάκης Κωνσταντίνος, διέψευσαν ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στις μονάδες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top