Οξεία ηπατίτιδα: Μέσος όρος ηλικίας τα τρία έτη λέει το CDC

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τα αυξημένα κρούσματα που έχουν εκδηλωθεί

Στιγμιότυπα από παιδιατρικά νοσοκομεία στη Βρετανία, όπου είναι αυξημένα τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Νέες κλινικές λεπτομέρειες για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά ανακοίνωσε το CDC. Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που νόσησαν ήταν τα τρία έτη. Ποια ήταν τα συμπτώματά του; Συνδέεται με τον κορωνοϊό;

Παγκόσμιο συναγερμό έχει σημάνει η έξαρση της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά παγκοσμίως, με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) να δημοσιεύει νέες κλινικές λεπτομέρειες για ορισμένα από τα κρούσματα. 

Ηπατίτιδα: «Ο αδενοϊός μπορεί να τους μολύνει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας»

Όπως αναφέρει έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 18 κρούσματα σε 4 πολιτείες των ΗΠΑ και δεκάδες ακόμη στην Ευρώπη. Οι τελευταίες κλινικές λεπτομέρειες προέρχονται από την Αλαμπάμα, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. 

Σύμφωνα με αυτά, οι ασθενείς δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους. Ήταν όλοι υγιείς χωρίς σημαντικές συννοσηρότητες και χωρίς αδυναμία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. 

ΗΠΑ: Νεκρό παιδί πιθανότατα από οξεία ηπατίτιδα

Η διάμεση ηλικία των ασθενών ήταν περίπου τρία έτη, με εύρος από μικρότερο των δύο έως μεγαλύτερο των πέντε ετών

Ο εμετός και η διάρροια ήταν τα συνηθέστερα συμπτώματα των ασθενών ενώ ορισμένοι παρουσίαζαν επίσης συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό.

Ηπατίτιδα: «Την περιμένουμε στην Ελλάδα» - «Καμπανάκι» για τα σχολεία

Κατά την εισαγωγή τους διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι ασθενείς είχαν διογκωμένο ήπαρ, μαζί με ίκτερο και κιτρίνισμα στα μάτια. 

Όλοι οι ασθενείς έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα εξετάσεων για τους ιούς ηπατίτιδας A, B και C, ενώ αποκλείστηκαν αρκετές άλλες αιτίες παιδιατρικής ηπατίτιδας και λοιμώξεων. Όμως ο αδενοϊός ανιχνεύθηκε σε όλους τους ασθενείς.

Ηπατίτιδα: Η «μάχη» της τρίχρονης Λόλα που χρειάστηκε μεταμόσχευση νεφρού

Μεταξύ των εννέα ασθενών στην Αλαμπάμα, έξι έλαβαν θετικά αποτελέσματα εξετάσεων για τον ιό Epstein-Barr που διαπιστώθηκε ότι προέρχονταν από προηγούμενες λοιμώξεις.

Άλλοι ιοί που ανιχνεύθηκαν περιλάμβαναν τον: εντεροϊό/ρινοϊό, μεταπνευμονοϊό, αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και ανθρώπινο κορωνοϊό OC43. Κανένας ασθενής δεν είχε τεκμηριωμένο ιστορικό προηγούμενης λοίμωξης κορωνοϊού.

Ηπατίτιδα: Πόσα παιδιά μπορεί να αρρωστήσουν στην Ελλάδα

Τρεις ασθενείς εμφάνισαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια, δύο εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος. 

Το CDC αναφέρει ότι όλοι οι ασθενείς αναρρώσαν ή αναρρώνουν, συμπεριλαμβανομένων όσων έλαβαν μόσχευμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top