Πάτρα: Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην ανακρίτρια

Τι είπε για την Ρούλα Πισπιρίγκου και τους θανάτους των παιδιών του

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που θα αναλύσουν ψυχολόγοι

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης επιμένει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια στοργική μητέρα, που δεν είχε δώσει δικαιώματα. Περιέγραψε τη μέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα κι είπε πως είδε την πρώην σύζυγό του να κλαίει για το παιδί του.

Το πώς ξεκίνησαν οι κρίσεις της μικρής Τζωρτζίνας περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, σημειώνοντας ότι εκείνη από μόνη της ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο, καθώς δεν αισθανόταν καλά. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Υπήρχε έγγραφο στο κρεβάτι της Τζωρτζίνας για κεταμίνη

«Η Τζωρτζίνα ήταν 8 χρονών όταν ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορουμένη κι ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η μικρή ξύπνησε κι άρχισε να τρέμει το σώμα της. Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Κραμανδάνειο νοσοκομείο», είπε.

Σημείωσε ακόμα πως ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδης, ήταν εκείνος που επέμενε να τοποθετηθεί απινιδωτής στην Τζωρτζίνα, παρά το γεγονός ότι ο καρδιολόγος του Ωνασείου θεωρούσε ότι η εννιάχρονη δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. 

Πάτρα: Οι τρεις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που εξετάζονται από τις αρχές

«Από τις εξετάσεις στο Ωνάσειο ο κ. Παπαγιάννης μας ενημέρωσε ότι δε θεώρησε απαραίτητο να τοποθετηθεί στο παιδί απινιδωτής – βηματοδότης, γιατί πίστευε ότι τα αίτια της ανακοπής ήταν πνευμονολογικά ή νευρολογικά. Παρόλα αυτά ο κ. Ηλιάδης, επέμενε να μην φύγουμε από εκεί χωρίς να τον βάλουμε. Αυτή η στιγμή ήταν τραγική, γιατί από τη μία μεριά ο κ. Ηλιάδης ζητούσε επίμονα να τοποθετηθεί απινιδωτής – βηματοδότης και μας έλεγε να μη φύγουμε από το Ωνάσειο και από την άλλη ο κ. Παπαγιάννης μας έλεγε να μην τοποθετηθεί. Προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, ρώτησα τον κ. Παπαγιάννη τι θα έκανε αν ήταν το δικό του το παιδί και υπήρχε ιστορικό με άλλους δύο θανάτους στην οικογένεια από ανακοπή, όπως και μια ίδια ανακοπή, αυτή της Τζωρτζίνας. Εκείνη την ημέρα ο κ. Παπαγιάννης μου είπε ότι θα έκανε μια αίτηση για να εγκριθεί ο απινιδωτής – βηματοδότης και έτσι έγινε. Εγκρίθηκε, τοποθετήθηκε στο παιδί και επιστρέψαμε μετά στη ΜΕΘ του Ρίου», συνέχισε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα»

Ο 30χρονος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου, περιγράφοντάς την ως μια στοργική μητέρα που φρόντιζε κι αγαπούσε τα παιδιά της. 

Πάτρα: Η Ρούλα Θα Δεχθεί Τεστ Πατρότητας Αν Υπάρξει Αίτημα

«Επί εννέα μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Παρόλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς και φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειάς μας ή τους φίλους μας, η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά μας, με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της» είπε.

Μάνος Δασκαλάκης: «Τη μέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα η Ρούλα ήταν σε σοκ»

Περιγράφοντας τη μέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε ότι έμαθε για τον χαμό του παιδιού του ενώ βρισκόταν στο λεωφορείο. 

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο συγκεκριμένη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Μάλιστα όσα είπε για την εν διαστάσει σύζυγό του έρχονται σε αντίθεση με τις περιγραφές των γιατρών. 

Όπως είπε, τη μέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα η Ρούλα βρισκόταν σε σοκ, ενώ οι γιατροί έχουν καταθέσει ότι ήταν ψύχραιμη κι έκανε ερωτήσεις για το αν λειτουργεί ο απινιδωτής.

«Την ώρα που μου ανήγγειλαν ότι πέθανε η Τζωρτζίνα ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα, αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί», σημείωσε. 

Μάνος Δασκαλάκης: Όλη η αλήθεια για το video clip του

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήταν ο μόνος που είδε την γυναίκα του να κλαίει και να ξεσπάσει συναισθηματικά πάνω από την Τζωρτζίνα για το χαμό της.

Όμως κανένας γιατρός ή νοσηλεύτρια δεν έχει καταθέσει ότι είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ξεσπάει, αλλά αντίθετα την έχουν χαρακτηρίσει «απαθή».

Πάτρα: Βρέθηκε τεχνικός που βοήθησε τη Ρούλα να «σβήσει» τα ίχνη της;

«Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο κι εγώ, μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί. Βγήκα από το δωμάτιο και είπα στις νοσηλεύτριες να επισπεύσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης του παιδιού από το δωμάτιο, για να μην το βλέπει η Ρούλα, και προετοιμασίας του για τη μεταφορά στο νεκροτομείο», υποστήριξε.
 
Βγήκε από το δωμάτιο κλαμένος και άρχισε να αναζητά τους γιατρούς για τα γραφειοκρατικά. 

«Μίλησα με τους γιατρούς και τους ρώτησα πώς μπορώ να προχωρήσω τη διαδικασία ώστε η νεκροψία – νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα και όχι στην Αθήνα, γιατί λόγω του θανάτου της Μαλένας βρισκόμασταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Α.Τ Αμπελοκήπων όπου και πήγα. Από εκεί μου είπαν να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα ακροάσεων, όπου και πήγα και μου είπαν να πάω μετά στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Τελικά δεν έβγαλα άκρη και το παιδί παρέμεινε στην Αθήνα και έγινε εδώ η νεκροψία – νεκροτομή», εξήγησε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν ήθελε το τάμπλετ ούτε για 3 δευτερόλεπτα, έκλαιγε»

Στην κατάθεσή του, δεν ενοχοποιεί πουθενά την 33χρονη, ενώ το μόνο που του φάνηκε ύποπτο, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι έθαψε με το παιδί το τάμπλετ. Κι αυτό όμως του κίνησε τις υποψίες σε μεταγενέστερο χρόνο. 

«Μετά από 5 ημέρες περίπου από το τραγικό συμβάν και αφού είχε γίνει η νεκροψία νεκροτομή, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να γίνει η κηδεία της. Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορουμένη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού. Εκείνη την στιγμή δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν κάτι που το είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο και πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ», υποστήριξε ο ίδιος.

«Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου»

«Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας, διαπίστωσα ότι η Ρούλα είχε μία ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς σε τηλεοπτικά μέσα, εκθέτοντας τις απόψεις της και έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικό με τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή εάν έχουν ανακαλύψει κάτι», συνέχισε. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με παρουσιάζουν σαν σύγχρονο σατανά»

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω των δικηγόρων της εξέφρασε την αγανάκτησή της γιατί τα μέσα την παρουσιάζουν σαν σύγχρονο σατανά.

Τους ζήτησε μάλιστα να κινηθούν νομικά εναντίον δημοσιογραφικών εκπομπών, που σύμφωνα με την ίδια, «της έχουν κηρύξει πόλεμο».

Η οικογένεια Πισπιρίγκου εξηγεί γιατί πέταξε τα αντικείμενα από τους τάφους

Χθες οι δικηγόροι της, Όθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας την επισκέφτηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού και συνομίλησαν μαζί της για περίπου μιάμιση ώρα, ενημερώνοντάς την για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τη χρονική στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση αποφυλάκισής της.

«Ενημερώσαμε την κατηγορούμενη για τις ενέργειές μας, μας ενημέρωσε και εκείνη για κάποιες επιθυμίες της και μας έδωσε κάποιες συγκεκριμένες εντολές. Όλο αυτό το διάστημα βλέπει τηλεόραση. Από το πρωί μέχρι το βράδυ βλέπει έναν αήθη ακραίο πόλεμο σε βάρος της από ορισμένες δημοσιογραφικές εκπομπές, μια πολεμική που δεν έχει ξαναπαρατηρηθεί ποτέ μέχρι τώρα στο παρελθόν, ένα μίσος, μια στοχοποίηση που δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί. Δηλαδή σε τι αποσκοπεί να βγει αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή έξω και να λιθοβοληθεί;», ανέφερε κατά την έξοδο του από τις γυναίκειες φυλακές Κορυδάλλου ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της, Κωνσταντίνος Ζάρδας και πρόσθεσε: 

Είχε πεθάνει η Μαλένα κι ο Μάνος έψηνε ανέμελος το Πάσχα μαζί με φίλους

«Μας είπε ότι την παρουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ σαν τον σύγχρονο σατανά που έχει έρθει από τον Άδη και έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα. Μας έδωσε εντολή να κυνηγήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα πλέον ακραία από τα στοιχεία εκείνα που την κατηγορούν. Υπάρχουν ακρότητες και εξακριβωμένα ποινικά αδικήματα σε βάρος της. Υπάρχουν διάφορα πρωτοσέλιδα, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι είναι δολοφόνος τριών παιδιών, ότι είναι τέρας, ότι είναι μάγισσα, ένα σωρό ανοησίες οι οποίες πουλάνε.

Το σενάριο ότι έχουμε να κάνουμε με τον σύγχρονο σατανά πουλάει και ξυπνάει τα πιο ταπεινά συναισθήματα του κόσμου. Δυστυχώς η υπεράσπιση έχει δει λιγότερα πράγματα απ’ όσα έχουν δει μερικοί συνάδελφοι σας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top