Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή των δραστών

Ο βαρώνος δέχτηκε 13 σφαίρες στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το βίντεο που κατέγραψε την επεισοδιακή διαφυγή των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου. Το Star αποκαλύπτει τα λάθη και τις παραλείψεις των δραστών που προκύπτουν από τις κινήσεις τους, τη διαδρομή της μηχανής και το μέρος όπου προσπάθησαν να κρυφτούν αμέσως μετά τη δολοφονία του βαρώνου της νύχτας. 

Σε βίντεο ντοκουμέντο οι δολοφόνοι του Γιάννη Σκαφτούρου λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση ίσως του πιο ακριβοπληρωμένου συμβολαίου θανάτου στην ιστορία της Greek Mafia, φαίνονται να εγκαταλείπουν τον τόπο της δολοφονίας. 

Δολοφονία Σκαφτούρου: «Ήξερε ότι είχε γίνει στόχος»

Στο βίντεο φαίνονται δύο μοτοσυκλέτες. Αρχικά περνάει η πρώτη με μεγάλη ταχύτητα. Πίσω της ακολουθεί ένα αυτοκίνητο, που δεν έχει σχέση με την αιματηρή δολοφονία. Λίγα λεπτά μετά από το ίδιο σημείο περνάει και η δεύτερη μοτοσυκλέτα. Οι επιβάτες ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα από τα κράνη τους φορούσαν full face για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.  

Ο Γιάννης Σκαφτούρος μαζί με την κόρη του

Όπως μπορείτε να δείτε η μοτοσυκλέτα κινείται μέσα στο δρόμο του χωριού με σκοπό να κατευθυνθεί στην Εθνική Οδό. Όμως, ο οδηγός δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα καθώς η μοτοσυκλέτα έπαθε βλάβη. Οι εκτελέστες ήταν ίσως  παραπάνω από τέσσερις μέχρι και έξι. 

Γιάννης Σκαφτούρος: Τι Είπε Μόλις Είδε Τους Εκτελεστές Του 

Τα μοιραία λάθη των εκτελεστών - Δεκατρείς σφαίρες δέχθηκε ο Σκαφτούρος 

Μία σειρά λαθών που ακολούθησαν τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου καίνε τους εκτελεστές. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη μοτοσυκλέτα των δραστών. Το σχέδιο διαφυγής τους ήταν «τρύπιο» αφού δεν είχαν προβλέψει ποιος θα τους μαζέψει αν κάτι δεν πήγαινε καλά, όπως και έγινε. Επίσης άφησαν γενετικό υλικό στη μοτοσυκλέτα και στο αγροτικό. Το ερώτημα που γεννιέται είναι πως ο άνδρας της ασφάλειάς του  ολόκληρο Σαββατοκύριακο δεν παρατήρησε ύποπτες κινήσεις ούτε στο χωριό ούτε έξω από το σπίτι του βαρώνου της νύχτας. Όπως αποκαλύπτει το Star, ο σωματοφύλακάς του με τα αρχικά Σ.Γ είχε απασχολήσει στο παρελθόν την υπηρεσία του λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τον ξυλοδαρμό ενός μαθητή στο Πολυτεχνείο. Υπηρέτησε ως διοικητής Αστυνομικού Τμήματος και αποστρατεύτηκε το 2012.  

Greek Mafia: Γιατί οι μεγαλύτερες δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες

Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σκαφτούρος κυκλοφορούσε χωρίς τη συνοδεία της ασφάλειάς του. Όπως αποκαλύπτουν οι γείτονες του στο Γαλαξίδι τα περασμένα Χριστούγεννα τον συνάντησαν μόνο του στο χωριό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Γιάννης Σκαφτούρος δέχθηκε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δέκα σφαίρες συνολικά. Οι εκτελεστές ήθελαν να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει ο βαρώνος της νύχτας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top