Δολοφονία Σκαφτούρου: «Ήξερε ότι είχε γίνει στόχος»

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεσή του «Θείου Τζο»

Ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου δήλωσε πως είχε καταλάβει πως ήταν στόχος. Οι εκτελεστές έδρασαν οργανωμένα και τον σκότωσαν στο σπίτι του στα Σκούρτα. Αναζητούν τους ηθικούς αυτουργούς στις διαφορές που είχε ο Σκαφτούρος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε καταλάβει ότι έχει γίνει στόχος, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του. 

Ο Γιάννης Μαρκουλάκος, μιλώντας στο Mega για τη δολοφονία του αρχινονού της «Greek Mafia» είπε πως είχε κάποιες αντιπαλότητες και πως ένιωθε ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. 

Γιάννης Σκαφτούρος: Τι είπε μόλις είδε τους εκτελεστές του

«Ό, τι γνωρίζω, το γνωρίζω από τα ΜΜΕ κατά κύριο λόγο. Τέσσερις ένοπλοι πήδηξαν την μάντρα και τον σκότωσαν. Τον είχαν στοχοποιήσει, ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Από το 2002 που ξεκίνησαν τα προβλήματά του, έως και το 2019. Αντιπαλότητες είχε, ωστόσο κάποιων οι αντιπαλότητες λύνονται άσχημα και κάποιων άλλων καλά. Στη δική του περίπτωση λύθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο, μία φορά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, και άλλη μια φορά τώρα που ήταν μόνος του με τους δικούς του», είπε. 

γιάννης Σκαφτούρος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος

Ο κ. Μαρκουλάκος σημείωσε πως δεν τον ρωτούσε τίποτα που δεν αφορούσε τις εμπλοκές του με τον νόμο. 

Greek Mafia: Γιατί οι μεγαλύτερες δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες

«Για ανθρώπους που έχουν εμπλοκές με το νόμο, έχω μία αρχή, να ρωτάω μόνο αυτά που αφορούν τις εμπλοκές τους και τίποτα παραπάνω. Δεχόμουν αυτά που μου έλεγε και δεν ρωτούσα κάτι παραπάνω. Όταν τον έβλεπα, είχε κάποιους ανθρώπους να τον φυλάνε, αλλά δεν μου είχε πει από ποιόν φυλάγεται, ούτε τον ρωτούσα. Τα ισόβια δεν έσπασαν, αλλά αθωώθηκε όπως και για την απαγωγή Παναγόπουλου», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω το έγκλημα, γιατί έχει πολλές εκδοχές».

Δολοφονία Σκαφτούρου: Πώς έδρασαν οι εκτελεστές 

Σύμφωνα με αναλυτές της Ασφάλειας πίσω από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου βρίσκεται μια σκληρή ομάδα εκτελεστών που έχει πρόσβαση σε παράνομα δίκτυα αρπαγής αυτοκινήτων και μηχανών και εμπειρία και από άλλα συμβόλαια θανάτου. 

Σκαφτούρος: Ο Συμπέθερός Του Μιλά Για Τη Δολοφονία

Εκτιμούν ότι στην επιχείρηση εκτέλεσης του «Θείου Τζο» πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του 54χρονου τουλάχιστον τρεις μέρες. 

Πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι bodyguards του Σκαφτούρου ήταν εκεί, κάτι που σημαίνει ότι θα γινόταν αιματοκύλισμα. Κι αυτό γιατί, τις ημέρες του Πάσχα, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, τα αντανακλαστικά πεσμένα και η προσοχή στραμμένη αλλού.

Γιάννης Σκαφτούρος: Οι αναρτήσεις στα social media που τον «έκαψαν»

Θεωρούν επίσης ότι δεν είναι τυχαίο ότι τη μάντρα του σπιτιού πήδηξαν μόνο δύο εκτελεστές, ώστε να αντιμετωπίσουν τον έναν ή τους δύο σωματοφύλακες που θα φρουρούσαν τον Σκαφτούρο. 

Το μοναδικό λάθος που έκαναν ήταν η μηχανή που εξετράπη της πορείας της και την παράτησαν σε ένα χωράφι, αλλά και το γκρι αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να αρπάξουν για να διαφύγουν, αλλά το έριξαν σε χαντάκι, αφήνοντας αρκετό υλικό για τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» τους εκτελεστές

Εικόνα από βίντεο κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τους δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, να επιβαίνουν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού που εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τα λάθη των εκτελεστών – Πού εστιάζουν οι έρευνες

Είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Στη φυλακή το μυστικό

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, εκτιμούν ότι το μυστικό που οδήγησε στη σφράγιση του συμβολαίου θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρου, πιθανότατα να βρίσκεται στη φυλακή.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» – Πού ήταν μπλεγμένος

Το ερώτημα είναι αν το άγνωστο πρόσωπο που έδωσε την εντολή σε Αλβανούς φονιάδες να «φάνε» τον Σκαφτούρο μέσα στη φυλακή, είναι το ίδιο με αυτόν που πλήρωσε για να τον δολοφονήσουν στα Σκούρτα. 

Γι’ αυτό ψάχνουν υποθέσεις που είχε εμπλακεί την τελευταία πενταετία για να εντοπίσουν τα κίνητρα που θα οδηγήσουν στον ηθικό αυτουργό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top