Δολοφονία Σκαφτούρου: Τα λάθη των εκτελεστών – Πού εστιάζουν οι έρευνες

Το 25ο συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια

Τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Η μηχανή που εγκατέλειψαν ίσως να είναι το μοιραίο τους λάθος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν στο παρελθόν του «Θείου Τζο» το κίνητρο για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου, αλλά και τους λόγους που εκκρεμούσε το συμβόλαιο αυτό αναζητά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» – Πού ήταν μπλεγμένος

Ο ίδιος ο «Θείος Τζο», όπως ήταν γνωστός στους κύκλους της «Greek Mafia», φοβόταν για τη ζωή του και γι’ αυτό άλλωστε είχε προσλάβει οπλισμένους σωματοφύλακες, ενώ μετακινούταν ελάχιστα για να μη μένει εκτεθειμένος κι απροστάτευτος. 

Γιάννης Σκαφτούρος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι επρόκειτο για ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου, αφού για την εκτέλεσή του πήραν μέρος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερα άτομα, που ταξίδεψαν εκτός Αθηνών. 

Δολοφονία Σκαφτούρου: Ποιος παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου

Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν εντολή για τέτοια συμβόλαια και γι’ αυτόν τον λόγο οι profilers της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν εξονυχιστικά όλες τις εκκρεμότητες που είχε ο Σκαφτούρος μετά την αποφυλάκισή του, μήπως και βρουν την άκρη του νήματος. 

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τα λάθη των εκτελεστών

Στο μικροσκόπιο έχουν  μπει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ώστε να διαπιστωθεί των δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τέσσερις εκτελεστές, ακόμα και τέσσερις μέρες πριν τη δολοφονία του Σκαφτούρου για να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία - Εκτέλεσαν γνωστό άνθρωπο της νύχτας

Σίγουρο θεωρείται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό το θύμα και «χτύπησαν» τη μέρα που ήταν πιο ευάλωτος, καθώς οι σωματοφύλακές του έλειπαν σε άδεια.

Το σπίτι, όπου δολοφονήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος

Το σπίτι, όπου εκτελέστηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος

Καταλυτικό ρόλο στις έρευνες αναμένεται να παίξει η μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη εκτός δρόμου στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη. 

Ήδη η μαύρη μηχανή μπήκε στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητούν ίχνη dna και αποτυπωμάτων. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μηχανή πιθανόν γιατί έχασαν τον έλεγχό της και βγήκαν εκτός δρόμου, λάθος που πιθανόν να οδηγήσει στον εντοπισμό τους. 

Μεγάλη σημασία θα δοθεί και στη μαρτυρία οδηγού αγροτικού οχήματος, ο οποίος απειλήθηκε από τους δράστες να το εγκαταλείψει, ώστε να το πάρουν οι ίδιοι για να διαφύγουν. 

Ο Γιάννης Σκαφτούρος

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας στους ανοιχτούς λογαριασμούς του «Θείου Τζο»

Τέλος οι αστυνομικοί αναζητούν προηγούμενα συμβόλαια θανάτου με τα οποία ενδεχομένως συνδέεται αυτό σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου, ώστε να φτάσουν και στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. 

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τα 25 συμβόλαια θανάτου της «Greek Mafia»

Ο Γιάννης Σκαφτούρος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο ίδιο του το σπίτι η στα Σκούρτα Βοιωτίας, μπροστά σε τουλάχιστον 15 άτομα που βρίσκονταν μαζί του. 

Ο ίδιος ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να εξωστρακιστεί και να τραυματιστεί η κόρη του. Βαριά τραυματισμένος είναι και ο πεθερός του γιου του, ο οποίος φέρεται επίσης να πυροβόλησε εναντίον των εκτελεστών και να τους κυνήγησε για αρκετή ώρα. 

Σκαφτούρος

Πρόκειται για το 25ο συμβόλαιο θανάτου που εκτελείται μέσα σε τέσσερα χρόνια
 
Η νέα αυτή εκτέλεση εντάσσεται στο γενικότερο ξεκαθάρισμα ατόμων της νύχτας που «άνοιξε» τον Μάιο του 2017, όταν οι εκτελεστές γάζωσαν τον Βασίλη Γρίβα, στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια του παιδιού του, έξω από το σχολείο του.

Από τότε μέχρι σήμερα τα πληρωμένα «συμβόλαια» ανέρχονται περίπου σε 25 ωστόσο πρώτη φορά οι δολοφόνοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν, κάτι που τους έβγαλε «εκτός σχεδίου» και που μπορεί να τους στοιχίσει ακριβά. 

Γιάννης Σκαφτούρος: Το ποινικό παρελθόν του

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείται ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες για εκβιασμούς, εμπρησμούς κι άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Βασίλη Στεφανάκου, που κι εκείνος εκτελέστηκε με καλάζνικοφ στις 17/01/2018, στο Χαϊδάρι και είχε στενές σχέσεις με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Τον Ιούνιο του 2018 έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από μέλη της αλβανικής μαφίας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top