Δολοφονία Σκαφτούρου: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» – Πού ήταν μπλεγμένος

Πώς εκτέλεσαν με συμβόλαιο θανάτου τον αρχιμαφιόζο

Νεκρός στη αυλή του πατρικού του στο Δερβενοχώρια, έπεσε το μεσημέρι ο Γιάννης Σκαφτούρος, πρόσωπο που θεωρείται ως ένα από τα τελευταία μεγάλα ονόματα που είχαν συμμετοχή στη λεγόμενη «Greek Mafia».

Ομάδα εκτελεστών τον γάζωσαν με καλάσνικοφ, την ώρα που διασκέδαζε με φίλους και συγγενείς, ενώ από τις σφαίρες τραυματίστηκαν η κόρη του αλλά και ο συμπέθερός του. 

Οι αδίστακτοι εκτελεστές, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έφτασαν μέρα μεσημέρι με μηχανές έξω από το πατρικό σπίτι του 55χρονου πρώην ισοβίτη, στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία - Εκτέλεσαν γνωστό άνθρωπο της νύχτας

Εκείνη την ώρα ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν με φίλους και συγγενείς, κάπου 10 άτομα έξω στην αυλή της μονοκατοικίας και γλεντούσαν ψήνοντας. 

Όπως έκαναν και χθες ανήμερα το Πάσχα, που όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε κάποιος φίλος του 55χρονου, όλοι οι προσκεκλημένοι γλέντησαν με την καρδιά τους μέχρι αργά το βράδυ. 

Ξαφνικά ακούστηκαν ριπές από τα καλάσνικοφ. Όλοι στην αυλή πάγωσαν. Ο 55χρονος οικοδεσπότης έπεσε νεκρός, ενώ από τις σφαίρες τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος πατέρας του γαμπρού του.  Ακολούθησε πανικός.

Οι δύο από τους εκτελεστές, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φορούσαν κράνος μηχανής, κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας, περνώντας μέσα από ένα διπλανό κτήμα. Οι αστυνομικοί το ερεύνησαν εξονυχιστικά για πολλές ώρες, αναζητώντας κάποια πειστήρια που πιθανόν άθελά τους να άφησαν πίσω τους οι δράστες.  

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις των δολοφόνων, μέσα από κρίσιμες μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, που ίσως είδαν κάτι, αλλά και από κάμερες ασφαλείας. Εκτιμούν ότι τα όπλα των εκτελεστών θα βρεθούν καθαρά, δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποιο έγκλημα, ενώ ερευνήθηκε και ένα τροχαίο ατύχημα με ένα φορτηγάκι που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την διαφυγή των εκτελεστών, λίγο έξω από το χωριό.   

Μπλεγμένος σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις ο Σκαφτούρος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος που έπεσε νεκρός ήταν μπλεγμένος σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

Είναι από τα «βαριά» ονόματα της νύκτας τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Μάλιστα, η αστυνομία του είχε αποδώσει το παρατσούκλι «ο θείος Τζο».

Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην απαγωγή Παναγόπουλου. Καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο. Αποφυλακίστηκε το 2018.

Φαίνεται πως σε βάρος του υπήρχε ένα ανοικτό συμβόλαιο θανάτου. Δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για να τον σκοτώσουν.
Η τελευταία «συνάντησή» με αστυνομικούς έγινε το Φεβρουάριο του 2020 στη Γλυφάδα. Εκεί σε τυχαίο έλεγχο που του έκαναν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι είχε πάνω του ένα πιστόλι που το κατείχε παράνομα, όπως και έναν ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητα της Αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top