Η αναζήτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για το φάρμακο -«συνεργό» της κεταμίνης

Νέα αποκλειστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας φέρνει στο φως σήμερα το Star. Εκτός από τους ανταγωνιστές της κεταμίνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε και τα φάρμακα «συνεργούς» του δηλητηρίου. Ένα από αυτά είναι η μιδοζαλάμη που λάμβανε το παιδί στο νοσοκομείο. Είναι η ουσία που αναζήτησε η κατηγορουμένη  στο διαδίκτυο ξαφνικά δύο ημέρες πριν εισαχθεί το παιδί στο νοσοκομείο.

Η μιδαζολάμη είναι το ενδονοσοκομειακό φάρμακο που λάμβανε η Τζωρτζίνα σε δύο τουλάχιστον νοσοκομεία: το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί το έδιναν για να καταστείλουν τον οργανισμό στα ανεξήγητα επεισόδια που έκανε το παιδί με σπασμούς.  

Αποκάλυψη για την κεταμίνη: Το κρίσιμο λάθος της Πισπιρίγκου

Αυτό το ενδονοσοκομειακό φάρμακο αναζήτησε ξαφνικά η κατηγορουμένη στις 17 Ιανουαρίου σύμφωνα με την άρση του απορρήτου της. Γιατί αναζήτησε την συγκεκριμένη κατασταλτική ουσία; Πως γνώριζε ότι θα χορηγηθεί στο παιδί όταν δεν έχει σημειωθεί ακόμα κανένα επεισόδιο; Τι προκαλεί αν δοθεί μαζί με κεταμίνη;

Οι αντιρρήσεις της Πισπιρίγκου όταν άλλαζαν φάρμακα στη Τζωρτζίνα 

Η κατηγορουμένη σύμφωνα με τις αναζητήσεις της ήξερε με λεπτομέρειες τα φάρμακα που χορηγούνταν στο παιδί ακόμα και τα ....μελλοντικά, όπως η μιδαζολάμη που φάνηκε ως ενδονοσοκειακό φάρμακο στην τοξικολογική της Τζωρτζίνας. 

Αποκάλυψη για Ίριδα – Μαλένα: Το μυστικό του θανάτου κρύβεται στη νοσηλεία

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια. 

«Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις  και μου είπε ότι ο κ.Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά  της Τζωρτζίνας», κατέθεσε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού. 

Πώς λειτούργησε η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα 

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με τη Τζωρτζίνα

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα. 

Πάτρα: Είχε Συνεργούς Η Ρούλα Πισπιρίγκου;

Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας

Η Ιατροδικαστική Έκθεση της Τζωρτζίνας εκτός από την κεταμίνη έχει και ένα άλλο εύρημα που ενισχύει την χορήγηση του δηλητηρίου. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειχνε πνευμονικό οίδημα αλλά και βλάβη στο ήπαρ. Από μόνη της αυτή η βλάβη δεν μπορούσε να ερμηνευθεί και ο καθηγητής που έκανε τον έλεγχο ζητούσε να γίνει ανάλυση των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε η Τζωρτζίνα. 

Αποκάλυψη: Γιατί ζητάει νέο γονιδιακό έλεγχο των παιδιών η Πισπιρίγκου

Όταν εντόπισαν την κεταμίνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προήλθε από το δηλητήριο. Άρα εκτός από την τοξικολογική στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μιλά για την κεταμίνη και η ιστολογική. Επίσης, η εξέταση μιλά μόνο και για τα επεισόδια του παιδιού. 
Ο ιστοπαθολόγος εξέτασε σχεδόν όλα τα όργανα του παιδιού από εγκέφαλο μέχρι και επινεφρίδιο. Εκτός από το ήπαρ δε βρέθηκε άλλη βλάβη που να δικαιολογεί τα   17 αλλεπάλληλα και ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021. 

Η ιστολογική εξέταση καταρρίπτει τον ισχυρισμό της Πισπιρίγκου ότι κάτι είχε το κορίτσι που παρουσίασε ξαφνικά στο σπίτι στα 8 της χρόνια. 

Πάτρα: Σύντομα η εκταφή της Μαλένας - Το σενάριο που δεν έχει αποκλειστεί

Η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει παραδοθεί και αυτό γιατί  θα γίνει λεπτομερής καταγραφή των ευρημάτων τόσο στις φαρμακευτικές ουσίες όσο και στις βλάβες που προκάλεσε η κεταμίνη στα όργανα.

Ο κ. Μπουζιάνης μόλις εντόπισε την κεταμίνη και πήρε και την ποσοτική ανάλυση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Η κατάθεση αυτή ήταν που άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη της κατηγορουμένης μητέρας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top