Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε 9χρονο στην Αθήνα

Οι πρώτες εξετάσεις ήταν αρνητικές - Αναμένονται οι δεύτερες

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές Αρχές στην Ελλάδα για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο ΕΟΔΥ με αφορμή πιθανό κρούσμα ηπατίτιδας σε 9χρονο παιδί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας παιδίατρος κάλεσε στον ΕΟΔΥ και ανέφερε πως ένα παιδί που παρακολουθεί στην Αθήνα ηλικίας περίπου εννέα ετών παρουσίασε αυξημένους ηπατικούς δείκτες.

Ηπατίτιδα: «Πιθανό να έχουμε κρούσματα σε παιδιά και στην Ελλάδα»

Μάλιστα το παιδί είχε εκδηλώσει συμπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζοντας και πυρετό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον βρίσκεται στο σπίτι του, είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχουν υποχωρήσει οι ηπατικοί δείκτες. Πιθανότατα δεν πρόκειται για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας.

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τι «ρόλο» παίζει ο κορωνοϊός στα κρούσματα

Όμως ο ΕΟΔΥ κάνει μία σειρά από εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενεδεχόμενο. Οι πρώτες εξετάσεις είναι αρνητικές ενώ αναμένονται και οι επόμενες προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

Παγώνη: Δεν ανησυχούμε, είμαστε σε ετοιμότητα

Για το ύποπτο περιστατικό εμφάνισης ηπατίτιδας σε 9χρονο παιδί, η Ματίνα Παγώνη είπε πως «παρότι δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία, είμαστε σε ετοιμότητα».

Ηπατίτιδα: Τα έξι συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Η πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) επισήμανε ότι ο αρχικός έλεγχος για ηπατίτιδα στο εννιάχρονο παιδί είναι αρνητικός και αναμένονται τα αποτελέσματα από τον δεύτερο, εργαστηριακό, έλεγχο. 

Ηπατίτιδα: Ανησυχία στο υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα στο εξωτερικό

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στα τουλάχιστον 100 επιβεβαιωμένα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει μεταμοσχεύσεις ήπατος με απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top