Συναγερμός για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά - Κρούσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

«Καμπανάκι» από τον ECDC - Ποια συμπτώματα παρουσιάζουν τα παιδιά

Ανησυχία των ειδικών και για το σύνδρομο long covid σε παιδιά που νόσησαν από κορωνοϊό- Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (16/3)

Ανησυχία στην Ευρώπη από τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά. Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί και ποια είναι τα συμπτώματα. Τι αναφέρει το ECDC

Παγκόσμιος συναγερμός για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά- Τι λέει ο ΕΟΔΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά τον εντοπισμών κρουσμάτων άγνωστης προέλευσης παιδικής ηπατίτιδας. Αρχικά ταυτοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί σε παιδιά και σε άλλες τέσσερις χώρες της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Ηπατίτιδα: Συναγερμός από την έξαρση κρουσμάτων παγκοσμίως σε παιδιά

Επιπλέον κρούσματα σε παιδιά έχουν αναφερθεί στη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Εννέα ύποπτα κρούσματα εντοπίσθηκαν επίσης σε παιδιά ηλικίας από 1 ως 6 ετών στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το ECDC.

Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία της ηπατίτιδας

Όπως αναφέρει το ECDC, οι έρευνες συνεχίζονται σε όλες τις χώρες που αναφέρουν κρούσματα. Αυτή τη στιγμή, η ακριβής αιτία της ηπατίτιδας παραμένει άγνωστη, όμως οι Βρετανοί ερευνητές θεωρούν πως μια μολυσματική αιτία είναι η πιθανότερη λόγω των κλινικών και των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των κρουσμάτων, αναφέρει το ECDC.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει πως περιμένει να ανακοινωθούν νέα κρούσματα τις επόμενες ημέρες και είχε ήδη αναφέρει λιγότερα από πέντε κρούσματα στην Ιρλανδία και τρία στην Ισπανία. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί θάνατος, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις στη Μ. Βρετανία χρειάσθηκε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος.

Οι εργαστηριακές έρευνες για τα κρούσματα απέκλεισαν ιογενείς ηπατίτιδες τύπου Α, Β, C, D και E σε όλα τα κρούσματα, σύμφωνα με το ECDC. 

Ηπατίτιδα: Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά

Σε μια πρώτη φάση το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ανακοινώσει στις 5 Απριλίου στον ΠΟΥ 10 κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας στη Σκωτία, πριν ανακοινώσει τρεις ημέρες αργότερα συνολικά 74 κρούσματα, σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ. 

Μεταξύ των βρετανικών κρουσμάτων, πολλά είχαν σημάδια ίκτερου

Ορισμένα κρούσματα είχαν γαστρεντερικά συμπτώματα, περιλαμβανομένων κοιλιακών πόνων, διάρροιας και εμετών τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το ECDC.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top