Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα μπορεί να υπέφερε από διαφορετικό παράγοντα κάθε φορά»

Γιατί η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να είναι η αιτία θανάτου της Μαλένας

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων διαμήνυσε για άλλη μία φορά πως θεωρεί ότι οι θάνατοι και των τριών κοριτσιών από την Πάτρα είναι δολοφονικές ενέργειες. Παράλληλα, είπε πως η Τζωρτζίνα υπέφερε πάρα πολύ και «όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λέων παρουσίασε όλα τα συμπεράσματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής με βάση και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Γιατί η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να είναι η αιτία θανάτου της Μαλένας

Για το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2019, ο Γρ. Λέων εξήγησε πως η Μαλένα δε θα μπορούσε να έχει πεθάνει από ηπατική ανεπάρκεια. 

Πάτρα: «Δεξιόχειρας ο δράστης της Μαλένας»

«Το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. 

Τα τρία κορίτσια που πέθαναν στην Πάτρα: Ίριδα, Μαλένα και Τζωρτζίνα

Ανέλυσε για ακόμη μια φορά το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματός του. Από τον τρόπο που χρησιμοποιεί το χέρι του ο δράστης, προκαλούνται γρατζουνιές ψηλά στη μύτη, όπως ακριβώς αυτές που είχε η Μαλένα. 

Πάτρα: Τι απαντά ο Μάνος για την καθυστέρηση στην εκταφή της Μαλένας

Εξήγησε αναλυτικά γιατί είναι βέβαιος ότι και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν διαφορετικοί εξωγενείς παράγοντες.

Η Τζωρτζίνα μπορεί να υπέφερε από «διαφορετικούς εξωγενείς παράγοντες»

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για εξωγενή παράγοντα πολύ κοντά στην οικογένεια που έχει οδηγήσει τουλάχιστον το ένα παιδί στο θάνατο, απάντησε ότι «όσον αφορά την Τζωρτζίνα είναι επιβεβαιωμένο. Και θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά. Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος, και σε συνδυασμό με αυτές τις λέξεις που αναφέρατε, ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά».

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα έπρεπε να φιμωθεί γιατί είδε τι συνέβη με την Ίριδα»

«Το σίγουρο είναι όμως ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε την χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ», σημείωσε επίσης.

Τέλος, ο Γρ. Λέων πως άκρη του νήματος θα βρεθεί καθώς έχουν αναλάβει την υπόθεση εξαιρετικοί επαγγελματίες: «Για τα δύο πρώτα περιστατικά είναι σε μια διαδικασία πραγματογνωμοσύνης από δύο συναδέλφους, οι οποίοι είναι πολύπειροι και άνθρωποι που κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί. Όσον αφορά την προσωπική μου πάντα εκτίμηση και για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και για εξωγενή παράγοντα, ο οποίος βέβαια είναι διαφορετικός από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας και νομίζω ότι περιγράφεται πλήρως ειδικά στο βρέφος απ’ όλα τα στοιχεία που έχουμε. Αλλά και στην Μαλένα, απ’ όλα τα στοιχεία που οι έμπειροι συνάδελφοι θα συλλέξουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top