Πάτρα: «Δεξιόχειρας ο δράστης της Μαλένας»

Επιμένει ο Γρηγόρης Λέων ότι το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια

Ο Γρηγόρης Λέων υποστήριξε πως ο θάνατος της Μαλένας είναι εγκληματική ενέργεια και ο δράστης είναι δεξιόχειρας με βάση το σκίτσο που δημοσίευσε χθες. Επέμεινε ότι το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια γιατί δεν εμφάνισε ίκτερο. Σύμφωνα με τον ίδιο η Μαλένα πέθανε από ασφυξία.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της μικρής Μαλένας αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με αφορμή το σκίτσο που δημοσίευσε χθες. 

Πάτρα: Ο Γ.Λέων αναλύει το ανατριχιαστικό σκίτσο για τον θάνατο της Μαλένας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι το σκίτσο που ανήρτησε στο Twitter είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα. 

σκίτσο Λέων

Το σκίτσο που ανήρτησε ο Γρηγόρης Λέων

Πάτρα: Το σκίτσο του Γρηγόρη Λέων για το πώς πέθανε η Μαλένα

«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης και επομένως δεν θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος», συνέχισε ο κ. Λέων και εκτίμησε πως ο δράστης που ευθύνεται για τον θάνατο της Μαλένας είναι δεξιόχειρας.

Λέων: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια»

Σε νέα του ανάρτηση μάλιστα ανέπτυξε ένα ακόμα επιχείρημα που ενισχύει την πεποίθησή του ότι η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. 

Η Μαλένα Δασκαλάκη

Η μικρή Μαλένα

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση», έγραψε ο κ. Λέων, αφήνοντας αιχμές και για την ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στο παιδί.

Πάτρα: Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα

«Αν έχουμε περιστατικό με ίκτερο δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει διακριτό. Η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια από τη στιγμή που δεν περιγράφεται ίκτερος στο σώμα της», συνέχισε και κατέληξε:

Η ογκολόγος της Μαλένας αποκαλύπτει: «Δεν ήταν ηπατική ανεπάρκεια»

«Στην υπόθεση έχουμε πει ότι έχουν υπάρξει αστοχίες. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ιατροδικαστική επιστήμη. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, χρειάζονται το χρόνο τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top