Η στιγμή που η Ίριδα εντοπίζεται νεκρή – Ηχητικό ντοκουμέντο

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε νωρίτερα;», ρωτούσε ο γιατρός τον Μάνο Δασκαλάκη

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη μέρα που βρέθηκε νεκρή η Ίριδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:37 κι έφτασε αμέσως στο σπίτι, όμως το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Σε ερώτηση γιατί δεν ειδοποίησαν νωρίτερα, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι τότε είδαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Ένα ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη μέρα που βρέθηκε νεκρή στο κρεβατάκι της η μικρή Ίριδα. 

Το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη πέθανε στις 21 Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, δύο χρόνια σχεδόν μετά τον θάνατο της Μαλένας. 

Σύμφωνα με το flamis.gr, το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 11:37 το πρωί και μέσα σε επτά λεπτά έφτασε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη μονάδα στελεχωμένη από γιατρό, και όχι μόνο ασθενοφόρο με διασώστες. 

Πάτρα: Η φράση του Μάνου που «ξεσήκωσε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Το πλήρωμα μπήκε αμέσως στο σπίτι και αναζήτησε το βρέφος. Εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου. 

Πάτρα: Τι δείχνουν τα κινητά και το τάμπλετ της Ρούλας για την κεταμίνη

Η θεία των παιδιών ήταν εκείνη που είχε βγει στον δρόμο για να κατευθύνει το ασθενοφόρο προς το σπίτι, ενώ ο Μάνος είχε φθάσει λίγο νωρίτερα. 

Πάτρα: Τι είδε το πλήρωμα του ασθενοφόρου

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μπαίνοντας οι διασώστες στην κουζίνα με τον γιατρό, αντίκρισαν την Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω τον Μάνο και τη Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρουν το μωρό. 

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας τη θέση του στους διασώστες.

Πάτρα: Το πανάκι της Ίριδας δίνει απαντήσεις για τον θάνατό της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. 

Παρούσα στο περιστατικό ήταν και η μικρή Τζωρτζίνα, η οποία παρακολουθούσε αποσβωλομένη. Δεν έφευγε, παρά τις φωνές της μητέρας της, να πάει στο διπλανό δωμάτιο. 

Ο γιατρός ακούμπησε την Ίριδα και διαπίστωσε πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε νωρίτερα;»

Ο γιατρός ρώτησε τους γονείς: «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;», για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δασκαλάκη ότι «τώρα το είδαμε».

Πάτρα: «H Ρούλα δεν ήταν μόνη. Δεν είναι τόσο έξυπνη για τέτοιο έγκλημα»

Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

Οι διασώστες ενημέρωσαν το Καραμανδάνειο νοσοκομείο πως θα έλθουν και να προετοιμαστούν για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους. 

«Μην αργείτε», φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ όταν η μικρή Ίριδα, χωρίς σφυγμό, μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δε με ενδιαφέρει ο Μάνος. Με στηρίζει ένα πρόσωπο»

Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο, Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου έφθασαν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών και νοσηλευτών παρέλαβε το μωρό. Ο Μάνος Δασκαλάκης κοιτούσε σαν χαμένος, περιμένοντας να μάθει για την υγεία του παιδιού του, όπως λένε μάρτυρες.

Λίγη ώρα αργότερα, τους ανακοινώθηκε πως η μικρή Ίριδα δεν τα κατάφερε και πως ήταν νεκρή πριν φτάσει στο νοσοκομείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top