Πάτρα: «Το να κοιτάς το παιδί σου όταν το σκοτώνεις δείχνει... »

Κλινική ψυχολόγος μιλά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη

Για το ψυχολογικό προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας θανατηφόρα δόση κεταμίνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η κλινική ψυχολόγος, Μυρσίνη Κωστοπούλου. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ερώτηση της ανακρίτριας που δεν μπόρεσε να απαντήσει

«Το να κοιτάς το παιδί σου την ώρα που το σκοτώνεις, δείχνει ένα τρομερό φονικό ένστικτο», ήταν μια από τις βασικές θέσεις που έχει εκφράσει η κλινική ψυχολόγος για την υπόθεση της Πάτρας. «Στο μυαλό μου το ένστικτο παραπέμπει σε κάτι ζωώδες, ορμητικό, ανοργάνωτο. Εδώ φαίνεται με βάση τις κατηγορίες ότι υπάρχει ένας απόλυτος έλεγχος στη διαδικασία θανάτου της Τζωρζίνας», επισημαίνει η κ. Κωστοπούλου. 

Πάτρα: «Φως» στη διαδρομή της κεταμίνης από τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας

Η επιλογή της συγκεκριμένης ουσίας συμβολίζει πάρα πολλά για τα κίνητρα αυτής της “μητέρας”. Εδώ έχουμε την πεμπτουσία της αναλγησίας. Έχουμε μια ακραία σκληρότητα, έναν στόχο και έναν απόλυτο καταλογισμό πράξεων. Ήταν παρούσα σε όλα τα στάδια που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. 

Το μήνυμα της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον Μάνο από τη φυλακή - «Με παρατάει»

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου

Η κ. Κωστοπούλου έχει μιλήσει για «σαδιστικό θρίαμβο», ότι «η κατηγορούμενη εξουσίαζε το θύμα της, άρα εν δυνάμει ο καθένας θα μπορούσε να είναι θύμα της». Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέας, είπε: 

«Μιλάμε για τρία ανήλικα παιδιά, τρία ανυπεράσπιστα κορίτσια. Δε θεωρώ ότι ένας ενήλικας είναι τόσο ευάλωτος, ώστε να πέσει θύμα μιας τέτοιας χειριστικής και ανάλγητης προσωπικότητας», επεσήμανε η κλινική ψυχολόγος. 

«Υπάρχει παθογένεια στην προσωπικότητα της μητέρας, αλλά και του πατέρα. Υπάρχει μια μεγάλη παθογένεια σε όλη την κοινωνία που ανεχόταν όλο αυτό το διάστημα αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε η κ. Κωστοπούλου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top