Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ερώτηση της ανακρίτριας που δεν μπόρεσε να απαντήσει

Είχε απάντηση σε όλα, εκτός από μια ερώτηση

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της έδωσε τις δικές της εξηγήσεις στα ερωτήματα που της έθεσε η ανακρίτρια. Εκτός από ένα. 

Πάτρα: «Ο Μάνος έγινε "συγκεκριμένος άνθρωπος". Θα υποστεί τις συνέπειες»

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα η Τασούλα Παπανικολάου, η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα δεν είχε εξήγηση στο ερώτημα γιατί δε χτύπησε το οξύμετρο της εννιάχρονης κόρης της. 

Τι είπε η Ρούλα στην 5ωρη απολογία της: Οι ερωτήσεις από την ανακρίτρια

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ισχυριστεί ότι το οξύμετρο ήταν τοποθετημένο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής και είχε χαμηλώσει τον ήχο που έκανε, προκειμένου να μην ξυπνάει το παιδί. 

Πάτρα - η ερώτηση που δεν απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητοί στη στάση των νοσηλευτών. Η ανακρίτρια ρώτησε τη Ρούλα τι είχε να πει για τον λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση των νοσηλευτών, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. 

«Αυτό που έχω να πω ότι το οξύμετρο αυτό είναι απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στον θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν εγώ στο δωμάτιο δεν άκουσα τον ήχο του οξύμετρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι σφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμής έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο», ήταν η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Πάτρα: Ανοίγουν οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου - Αρχίζουν οι καταθέσεις

Ανοίγουν για τις διωκτικές αρχές οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. 

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.  

Πάτρα: Αρχίζουν οι καταθέσεις επιστημόνων και μαρτύρων

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο.

Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς.

Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top