Πάτρα: Το ανατριχιαστικό σενάριο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τι είναι η ουσία τροπονίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της λίγο πριν πεθάνει

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Σόμπολου για την ουσία τροπονίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Προς το τέλος του φαίνεται να οδεύει το θρίλερ των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. 

Το βάρος της έρευνας έχει πέσει πλέον στην Τζωρτζίνα, που έφυγε από τη ζωή τελευταία, και συγκεκριμένα στις έξι τελευταίες ώρες της ζωής της. 

Πάτρα: «Το παιδί που πέθανε δεν το ανέφερε, την ένοιαζε μόνο ο Μάνος»

Αυτό που αναζητούν οι έμπειροι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την έρευνα είναι αν δόθηκαν κάποιες φαρμακευτικές ουσίες στο παιδί, που πιθανόν να οδήγησαν στον θάνατό του. 

Χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι στις αιματολογικές εξετάσεις της 9χρονης, που έγιναν λίγες ώρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και κατέληξε, βρέθηκε η ουσία τροπονίνη και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, πέραν των φυσιολογικών τιμών. 

Πάτρα: Τι είναι η ουσία τροπονίνη

Όπως είπε ο Γιώργος Σόμπολος, η τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. 

Πάτρα: Στα «ύψη» η τροπονίνη στην Τζωρτζίνα λίγο πριν τον θάνατό της

«Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί θα έχουν διερευνήσει το εύρημα αυτό, τονίζοντας ότι ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα θα δώσει στοιχεία για την πλήρη καρδιακή λειτουργία του παιδιού. 

Πάτρα: Ο πατέρας των τριών παιδιών είχε πάει στο X-Factor

Πάντως, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Σόμπολος, οι γιατροί στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας αναφέρουν ότι δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά. 

Η ποσότητα τροπονίνης που φαίνεται να βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού ήταν 485, ενώ ο μέσος όρος στις τιμές είναι από 0 – 15. 

Πάτρα: Τα μηνύματα που έστελναν οι γονείς μετά τον θάνατο της Μαλένας

«Εάν υπάρχει δομικό πρόβλημα στην καρδιά θα έχει βρεθεί σίγουρα στην ιστολογική εξέταση, η οποία έχει γίνει. Άρα από εκεί θα έχουμε βέβαιη απάντηση, εκτός των άλλων, αν το παιδί είχε καρδιακό πρόβλημα ή όχι. Για να έχουν βάλει απινιδωτή στο παιδί, αυτό σημαίνει ότι έχουμε πλήρη εικόνα του καρδιαγγειακού του συστήματος.

Βέβαια, μια ισχαιμία του μυοκαρδίου που μπορεί να σημαίνει λιγότερο οξυγόνο για το μυοκάρδιο, γιατί όταν μειώνουμε το οξυγόνο μας, - για οποιοδήποτε λόγο, όχι μόνο σε ασφυκτικό θάνατο - τα πρώτα όργανα που επηρεάζονται είναι τα ζωτικά όργανα, ο εγκέφαλος και η καρδιά. Άρα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε γιατί έχει γίνει η εγκεφαλοπάθεια στο παιδί, δηλαδή το πρώτο επεισόδιο», κατέληξε ο κ. Λέων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπονίνη δε χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα από θεράποντες γιατρούς. 

Πάτρα: Νέα ανάρτηση του Γ. Λέων – «Η πνιγμονή συχνή αιτία παιδοκτονίας»

Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, τότε το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονται.

Πάτρα - οι γονείς των τριών παιδιών στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Οι γονείς των τριών παιδιών στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Πάτρα: Το ανατριχιαστικό σενάριο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τους δικούς του φόβους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας εξέφρασε και ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, μιλώντας χθες στο Mega. 

Πάτρα: «Ναρκισσιστική προσωπικότητα η μητέρα» - Τι λέει ψυχολόγος

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον θάνατο του παιδιού, αλλά και ουσίες που είναι ύποπτες για την πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών. 

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή», σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Πάτρα: Δεν υπάρχει γονιαδιακό πρόβλημα

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών, δεν υπάρχει κανένα γονιδιακό πρόβλημα που να προκάλεσε τον θάνατο των τριών παιδιών. 

Πάτρα: Ο πατέρας των παιδιών απαντά για τα «ξεσπάσματα» της μητέρας

Αρχικά ερευνήθηκε εάν υπάρχουν κληρονομικά προβλήματα και ορισμένα σύνδρομα καρδιολογικού τύπου, τα οποία εξετάστηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και δεν προέκυψε τίποτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε γονιδιακή έρευνα, η οποία στάλθηκε στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. 

Κατερινόπουλος: «100% έγκλημα» 

Από την πλευρά του ο Ταξίαρχος ε.α. Θ. Κατερινόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

«Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100%, γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάτρα: Εντοπίστηκε ουσία στην Τζωρτζίνα που ήταν εκτός φαρμακευτικής αγωγής

Μάλιστα, όπως εκτίμησε, η τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα έχει πολύ δρόμο ακόμη. 

«Μέχρι αυτή τη στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό.

Όλα τα παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η αστυνομία», ανέφερε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top