ΕΟΔΥ: Έρχονται αλλαγές στο testing κορωνοϊού -Ποιοι θα πρέπει να κάνουν

Σωτήρης Τσιόδρας: «Πιθανή μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού»

Χθες, ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης προανήγγειλε την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέσα στους επόμενους 2 μήνες/ EΡΤ

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει, όμως ένα έχει παραμείνει σταθερό: ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ μεταδοτικός. 

Ο ΕΟΔΥ ετοιμάζει αλλαγές στο testing αλλά και στην καταγραφή των κρουσμάτων, προκειμένου να γίνεται ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα. 

Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού: Η προϋπόθεση που βάζει ο Πλεύρης

Σε εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία, Οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας δήλωσαν πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το καθολικό testing. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης είπε πως το ECDC Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) συστήνει να κάνουν test μόνο όσοι έχουν συμπτώματα, ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή παρουσιάζουν λοίμωξη στο αναπνευστικό. 

Σχετικά με την καθημερινή καταγραφή των κρουσμάτων, ο κύριος Ζαούτης είπε πως δεν αποδίδει πλέον το σύστημα να συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία τα οποία δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας. Σύντομα, θα καταγράφονται μόνο τα στοιχεία που αφορούν τους σκληρούς δείκτες, δηλαδή τους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και τους νεκρούς. 

Κόντρα για την κατάργηση του πιστοποιητικού - «Σαν να πλησιάζουν εκλογές»

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μικρή έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα, λόγω της μεταδοτικής Όμικρον 2.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top