Κόντρα για την κατάργηση του πιστοποιητικού - «Σαν να πλησιάζουν εκλογές»

Θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολισμού, λέει ο Μαγιορκίνης

Τη διαφωνία του με την ενδεχόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τη μετάλλαξη Όμικρον και γι’ αυτό δεν είναι «υγειονομικά σωστό» να καταργηθεί το Green Pass. 

Ανοίγει η εστίαση και για ανεμβολίαστους – Καταργείται το πιστοποιητικό

O καθηγητής δήλωσε, μάλιστα, πως «πηγαίνουμε λιγότερο καλά απ’ ότι ελπίζαμε», σημειώνοντας πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει επιδείνωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. 

«Ωστόσο, τα κρούσματα κορωνοϊού τις καθημερινές είναι στις 23.000 με 24.000 χιλιάδες και αντιμετωπίζονται με ένα σχετικά επαρκές ποσοστό ανοσίας». είπε ο ίδιος. 

Κορωνοϊός: Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ο κ. Βασιλακόπουλος διαφώνησε κάθετα με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μαγιορκίνη για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ίσως και πριν το Πάσχα: «Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ΄ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας». 

Κορωνοϊός: «Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου», λέει ο Μπουρλά

Εφόσον οι ανεμβολίαστοι έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό να είναι όλα για όλους ελεύθερα». Κατά την άποψή του, η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα αποτελέσει πολιτική απόφαση και όχι μία επιλογή που είναι υγειονομικά σωστή. 

Υπενθυμίζεται πως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, προανήγγειλε χθες πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού σίγουρα θα καταργηθεί μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top