Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού: Η προϋπόθεση που βάζει ο Πλεύρης

Στη Βουλή η διάταξη για την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, «ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass»

«Ναι», αλλά υπό μία προϋπόθεση, λέει ο Θάνος Πλεύρης στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, το πιστοποιητικό θα καταργηθεί τους επόμενους έναν με δύο μήνες, ίσως και πριν το Πάσχα.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, είπε πως  όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο. 

Ανοίγει η εστίαση και για ανεμβολίαστους – Καταργείται το πιστοποιητικό

Εξάλλου, ο κ. Πλεύρης είπε πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για την παράταση της αναστολής των υγειονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης.

«Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top